تشخیص قرار گرفتن در معرض کروناویروس با یک دستگاه پوشیدنی

تشخیص قرار گرفتن در معرض کروناویروس با یک دستگاه پوشیدنی

مهندسان دانشگاه ˮییلˮ(Yale) دستگاهی پوشیدنی ساخته اند که مشخص می کند آیا فرد در معرض ویروس سارس-کوو-۲(عامل بیماری کووید-۱۹) قرار گرفته است یا خیر.


به گزارش گوپا به نقل از ایسنا و به نقل از نیواطلس، این دستگاه ارزان روی لباس فرد متصل شده و ذرات ویروس معلق در هوای محیط اطراف فرد را دریافت می کند.
از تست های سریع گرفته تا واکسن، خیلی از نوآوری های خارق العاده به ما در کنترل این همه گیری کمک کرده اند. در حالیکه راه های زیادی برای تشخیص عفونت فرد به ویروس سارس-کوو-۲ وجود دارد اما تشخیص این که فرد چه زمانی و چگونه در معرض ویروس قرار گرفته است در حد حدس و گمان باقی مانده است.
امید می رود اختراع جدید محققان دانشگاه "ییل" این خلاء را پر کند. این دستگاه که "Fresh Air Clip" نام دارد، قیمت ارزانی داشته و بگونه ای طراحی شده که میتوان آنرا به یقه لباس متصل کرد تا ذرات ویروسی معلق در هوای اطراف دهان و بینی فرد را دریافت کند.
این گیره، ذرات ویروسی را روی یک سطح پلی دی متیل سیلوکسان(PDMS) جذب می کند و در انتها روز یا بعد از چند روز، فرد آنرا از گیره جدا کرده و به آزمایشگاه می فرستد تا با استفاده از آزمایش پی سی آر(PCR) وجود ویروس سارس-کوو-۲ مشخص شود.
مطالعه ای جدید در مورد چندین آزمایش انجام شده بر این دستگاه نشان داده است که این گیره به صورت موثری قادر به جذب ذرات ویروسی موجود در هوا است. در یک آزمایش این گیره ها در اختیار چندین داوطلب قرار گرفت تا طی پنج روز آنها را مورد استفاده قرار دهند. از ۶۲ دستگاه استفاده شده، پنج مورد در معرض ویروس سارس-کوو-۲ قرار گرفته بودند و نتیجه ی تست آنها مثبت بود.
این مطالعه نشان داد که از پنج گیره ای که آزمایش آنها مثبت شده بود، چهار مورد متعلق به کارمندان رستوران و یک مورد متعلق به کارمند پناهگاه بی خانمان ها بود. قابل ذکر است که دو مورد از موارد مثبت متعلق به رستوران های سرپوشیده بودند که در مقایسه با سایر نمونه ها بار ویروسی بیشتری داشتند. این مورد نشان دهنده ی تماس نزدیک با یک یا چند فرد آلوده به ویروس می باشد.
این دستگاه علاوه بر آن که قادر به اندازه گیری سطوح قابل تشخیص ذرات ویروس می باشد، حساسیت کافی برای اندازه گیری دوزهای کمتر را دارد. این مورد نشان داده است که دستگاه قادر به مشخص کردن میزان ذرات ویروسی است و تنها قرار گرفتن در معرض ویروس را مشخص نمی کند.
"کریستال پولیت"(Krystal Pollitt)، محققی که روی این دستگاه کار می کند می گوید که یکی از کاربردهای بالقوه جالب این دستگاه می تواند آزمایش اثربخشی دستگاه تهویه در اتاق بیماران مبتلا به کووید باشد. وی در گفتگو با ییل نیوز گفته است که آثاری از سارس-کوو-۲ در اتاق هایی از بیمارستان که تصور می شد تهویه خوبی دارند یافت شده است.
هم اکنون از این دستگاه پوشیدنی میتوان بعنوان راهی برای نظارت محیط های داخلی و تعیین میزان پر خطر بودن آنها استفاده نمود. "پولیت" در ایمیلی به نیواطلس اظهار داشت که از این دستگاه میتوان برای تشخیص در معرض ویروس قرار گرفتن فرد، چندین روز قبل از بروز علایم بهره برد.
"پولیت" به نیواطلس اظهار داشت: "Fresh Air Clip" برای تشخیص زودهنگام برخورد با ویروس برای اقدام فوری کارآمد است. افرادی که در معرض ویروس قرار گرفته اند می توانند تست بدهند یا خویش را برای پیشگیری از انتقال احتمالی بیماری قرنطینه کنند.
گام بزرگ بعدی برای توسعه این دستگاه، ایجاد راه هایی است که این دستگاه بتواند در لحظه وجود ویروس در محیط را اعلام نماید مشابه کاری که نوارهای تشعشع انجام می دهند و وجود تشعشعات گاما و ایکس را بلافاصله به فرد اخطار می دهند.




منبع:

1400/10/22
22:51:13
5.0 / 5
506
تگهای خبر: آزمایش , دانشگاه , دستگاه , ساخت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
گوپا