تلاش دانشمندان برای جلوگیری از انقراض شكلات

تلاش دانشمندان برای جلوگیری از انقراض شكلات

گوپا: محققان دانشگاه ˮیوسی بركلیˮ و شركت مواد غذایی ˮمارسˮ با یكدیگر همكاری دارند تا یك فناوری ویرایش ژن را برای تولید محصولات كاكائوی مقاوم تر به منظور تطابق با تغییرات اقلیمی توسعه دهند.



به گزارش گوپا به نقل از ایسنا و به نقل از گاردین، پژوهشگران دانشگاه "یوسی بركلی"(UC Berkeley) و شركت مواد غذایی "مارس"(Mars) قصد دارند یك فناوری اصلاح ژن را توسعه دهند تا از انقراض شكلات كه به علت تغییرات اقلیم در خطر انقراض گرفته است، جلوگیری نمایند.

فناوری اصلاح ژن "كریسپر"(CRISPR) اختصار تناوب های كوتاه پالیندروم فاصله دار منظم خوشه ای است. این تكرارها مشخصه یك سیستم دفاعی باكتریایی هستند و می توانند عملكردهای بسیار جالبی را عرضه كنند.

كریسپر اجازه می دهد تا تغییرات دقیقی روی DNA اعمال شود كه می تواند برای تولید محصولات مقرون به صرفه تر برای كشت و مقاوم تر در برابر عوامل محیطی مورد استفاده قرار گیرد.

محققان امیدوار هستند كه این تغییرات بتواند محصولاتی را تولید نماید كه به اندازه كافی پیشرفت داشته باشد و حتی در شرایط شدیدتر و سخت تر ناشی از تغییرات اقلیمی رشد كند.

"جنیفر دودنا"(Jennifer Doudna) ژن شناس و مخترع فناوری كریسپر در دانشگاه "بركلی" مسئول نظارت بر این همكاری با شركت "مارس" است. این تحقیق در آزمایشگاه دانشگاهی وی موسوم به "موسسه ژنتیك نوآورانه" (IGI) صورت می گیرد.



وی مزایای كریسپر را اینگونه توضیح داد: پرورش گیاهان مدرن، متكی بر جهش های تصادفی برای تولید نتایج مطلوب است و سپس برای جهش های مطلوب انتخاب می گردد. این روند می تواند كند باشد و ممكن است خیلی از تغییرات ژنتیكی ناخواسته و ناشناخته در طول مسیر حادث شود.

وی اضافه كرد: در مقابل، ویرایش ژنوم "كریسپر-كس9"(CRISPR-Cas9) اجازه می دهد تا گیاهان را فقط با تغییرات ژنتیكی مورد نظر بدون افزودن مواد ژنتیكی خارجی تولید نماییم.

دانشجویان فارغ التحصیل "دودنا" در حال كار روی استفاده از كریسپر برای تولید محصولات كشاورزی كه می توانند توسط كشاورزان خرد در كشورهای در حال توسعه كشت شوند، هستند.

"برایان استاسكاویچ" پروفسور زیست شناسی گیاهی و میكروبی در دانشگاه "بركلی" و مدیر علمی برنامه ژنتیك كشاورزی "IGI" می گوید كه آنها از تكنولوژی برای محافظت از محصولات كاكائو در "شرایط ویرانگر" استفاده می نمایند.

وی اظهار داشت: ما در حال توسعه فناوری های ویرایش كریسپر برای تغییر DNA در گیاهان كاكائو به منظور مقاوم تر شدن در برابر بیماری های ویروسی و قارچی هستیم.



آسیب پذیری محصولات كاكائو ناشی از این واقعیت است كه این گیاه تنها در چند منطقه در این سیاره می تواند رشد كند. بیش از نیمی از شكلات در جهان تنها در ساحل عاج و غنا كشت می گردد.

با این حال، بعضی افراد معتقدند كه كمبود شكلات به سادگی می تواند با تغییر در جغرافیا و نه ژنتیك حل شود.

"فدریكو ماراگونی"، مدیر عامل شركت سوئیسی برند لوكس شكلات موسوم به " Du Rhone Chocolatier "، می گوید همه كشورهایی كه در خط استوا قرار دارند، به صورت بالقوه می توانند كاكائو كشت كنند اما كشورهای آسیایی تمایلی به این كار نداشته اند.

وی می گوید: كشورهایی كه امروزه كاكائو تولید می كنند، ممكن است سر حد ممكن تولید كنند، اما خیلی از مناطق دیگر در جهان وجود دارد كه می توانند این كار را انجام دهند و زمین های مناسب و آب و هوای مناسب برای انجام این كار را دارند. ازاین رو حتی اگر كشت این گیاه در مناطق كنونی ناممكن شود، باز هم امید وجود دارد.

وی اضافه كرد: زندگی بدون شكلات یك مكان بسیار بسیار تاریك است.




1397/02/10
15:10:30
5.0 / 5
5104
تگهای خبر: تولید , دانشگاه , دانشمند , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۲
گوپا