تركیب یك داروی آزمایشگاهی با پرتو درمانی برای كشتن تومورهای مغزی

تركیب یك داروی آزمایشگاهی با پرتو درمانی برای كشتن تومورهای مغزی

گوپا: محققان در آزمایشگاهای خود به تركیب جدیدی از یك دارو دست پیدا كردند كه با پرتودرمانی می تواند در از بین بردن تومورهای مغزی موثر واقع شود.



به گزارش گوپا به نقل از پایشگاه اطلاع رسانی سلول های بنیادی، مطالعه ای در دانشگاه ویرجینیا نشان داده است كه یك داروی آزمایشگاهی موسوم به« AZ۳۲ » می تواند به صورت انتخابی تومورهای مغزی را با پرتو درمانی حساس كند و به صورت قابل توجهی بقای مدلهای موشی گلیوبلاستومای مولتی فرم(GBM) را افزایش دهد.
این مطالعه جدید بر اساس مطالعه ای صورت گرفت كه در آن دكتر كریستوفر والری و همكارانش در دانشگاه ویرجینیا راه را برای فاز یك كارآزمایی بالینی تست داروی« AZ۱۳۹۰ »در تركیب با پرتودرمانی برای درمان سرطان مغز هموار كرده بودند.
اما « AZ۳۲ » یكی از اعضای خانواده تركیباتی موسوم به مهار كننده های ATM كیناز است. ATM یا آتاكسی تالانژاكتازی جهش یافته، آنزیمی است كه ترمیم صدمه DNA در سلول ها را تسهیل می كند.
پرتو درمانی هم نخستین خط درمانی برای گلیوبلاستومای مولتی فرم به حساب می آید، با این وجود، سلول های بنیادی گلیومایی اغلب می توانند در برابر صدمه DNA ناشی از پرتودرمانی مقاومت كنند.
داروی AZ۳۲ می تواند با مهار ATM، فرایندی كه به باعث آن سلول های سرطان مغز در برابر پرتو مقاومت می كنند را مختل كند، این در شرایطی است كه اثر منفی روی سلول ها و بافت سالم مغز ندارد. داروی AZ۳۲ می تواند از سد خونی مغزی عبور كند.
تركیب این دارو با پرتو می تواند ضد سلول های گلیوبلاستومایی كه دارای موتاسیون در ژن سركوب كننده توموری p۵۳ هستند، بسیار موثر باشد.

1397/04/23
23:56:15
5.0 / 5
4421
تگهای خبر: دانشگاه , محققان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۱
گوپا