با ابداع یك حسگر زیستی میسر شد:

تشخیص ویروس های منتقل شده از پشه در كمتر از یك ساعت

تشخیص ویروس های منتقل شده از پشه در كمتر از یك ساعت

گوپا: محققان دانشگاه پردو موفق به ابداع یك سنسور زیستی ارزان شده اند كه می تواند ویروس های منتقل شده از نیش پشه را به سرعت شناسایی كند.



به گزارش گوپا به نقل از ایسنا و به نقل از گیزمگ، روش های شناسایی ویروس های منتقل شده از پشه ها حداقل یك هفته به طول می انجامد، در حالیكه سنسور جدید ابداعی محققان دانشگاه پردو، این كار را در كمتر از یك ساعت انجام می دهد.

اگر پشه ها در یك منطقه خاص آغاز به حمل و انتقال ویروس هایی مانند زیكا یا دنگی(Dengue) كنند، مقامات بهداشتی محلی هر چه زودتر آن را شناسایی كنند، بهتر است.

دستگاه ابداعی فوق توسط یك تیم در دانشگاه پردو(Purdue) تولید شده و دارای یك الكترود است كه با یك ماده با سطح پوشش بالا پوشانده شده است.

هنگامی كه یك نمونه بیولوژیكی از یك پشه آلوده به ویروس بر روی این ماده قرار می گیرد، DNA یا RNA ویروس به آن متصل می گردد كه باعث تغییر سطح مقاومت الكترود شده و توسط سنسور تشخیص داده می شود و به كاربر در مورد حضور ویروس اخطار می دهد.

با تجزیه و تحلیل درجه تغییر مقاومت، سنسور می تواند انواع مختلفی از ویروس ها را تشخیص دهد، البته نمی تواند بیماری های مبتنی بر باكتری ها مانند مالاریا را شناسایی كند.

نكته مهم دیگر این است كه هزینه ساخت آن كمتر از فناوری های حال حاضر است.

پروفسور لیا استانسیو، یكی از محققان این پروژه كه این دستگاه را تجاری سازی می كند، می گوید: این سنسور، تشخیص زودهنگام را ممكن می كند تا بتوان خیلی زود چاره اندیشی كرد.

وی اضافه كرد: اگر سازمان های محلی به موقع متوجه خطر شوند، می توانند زودتر مداخله كنند و مطمئن شوند كه بیماری به مردم انتقال نمی یابد.
ویروس زیكا (Zika virus) نام یك گونه از ویروس فرمانرو است و از پشه به انسان منتقل می گردد. مبتلا شدن به این ویروس بیشتر در نقاطی از آفریقا و جنوب شرقی آسیا دیده شده است.
تب دِنگی (Dengue fever) نام یك بیماری ویروسی است. به آن تب دنگ، تب دانگ و تب استخوان شكن هم گفته اند.
این بیماری با استفاده از پشه ای به نام آئدس به انسان منتقل می گردد. این پشه كه به ببر آسیایی مشهور شده است در مناطق استوایی جهان بخصوص آسیای جنوب شرقی همچون مالزی وجود دارد. این بیماری به تازگی گسترش زیادی یافته است و تلفات انسانی زیادی برجای گذاشته است.
علائم این بیماری سردرد، كمردرد و پشت درد، تب معمولا شدید و در بعضی موارد خارش و جوش در قسمت های مختلف بدن است. بیمار بایستی فورا در بیمارستان مداوا شود، در غیر این صورت امكان مرگ زیاد است. این بیماری كه از آن بعنوان «تب استخوان شكن» هم یاد می شود، درد شدیدی به همراه دارد به گونه ای كه بیمار تصور می كند استخوان هایش در حال شكستن هستند. حساسیت های پوستی مشابه سرخك و درد ماهیچه ها و مفاصل از دیگر علائم این بیماری به شمار می روند.

البته دانشمندان دانشگاه "كوئینزلند"، آزمایشگاه ملی "سندیا" و دانشگاه "هاروارد" هم در حال توسعه روش های سریع و ارزان برای تشخیص زیكا و دیگر ویروس های قابل انتقال توسط پشه ها هستند.




1397/04/24
14:43:49
5.0 / 5
5105
تگهای خبر: دانشگاه , محققان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳
گوپا