توسط محققان كشور ساخته شد؛

سامانه حذف نویز موتور جنگنده، ارسال صدای واضح خلبان به برج مراقبت

سامانه حذف نویز موتور جنگنده، ارسال صدای واضح خلبان به برج مراقبت

گوپا: محققان دانشگاه صنعتی امیركبیر موفق به طراحی سامانه ای برای حذف نویز صوتی ناشی از موتور جنگنده و هلیكوپتر از صدای صحبت خلبان شدند.



دكتر حمید رادمنش، مجری طرح «سامانه حذف نویز صوتی ناشی از موتور جنگنده و هلیكوپتر از صدای صحبت خلبان» در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار نمود: پرنده های نظامی همچون جنگنده ها و هلیكوپتر ها از اجزای مهم نیروی هوایی ارتش یك كشور هستند و یكی از اشكالات پیش روی در جنگنده ها و هلیكوپتر ها این است كه همواره در داخل كابین خلبان ها صدای شدید ناشی از موتور جنگنده و همین طور چرخش بال های هلیكوپتر وجود دارد.
محقق پسا دكتر دانشگاه صنعتی امیركبیر افزود: معمولا این صدای شدید ناشی از موتور جنگنده و چرخش بال های هلیكوپتر، نویز شدید صوتی است و خلبان ها به سبب داشتن كلاه خلبانی، نویز شدید صوتی ناشی از موتور را متوجه نمی شوند.
وی اضافه كرد: اما هنگامی كه صحبت خلبان برای برج مراقبت ارسال میگردد در برج مراقبت این نویز صوتی بسیار آزاردهنده است از این رو در صدد آمدیم تا سامانه ای طراحی نماییم كه این مشكل را برطرف كند.
به گفته استاد دانشگاه صنعتی امیركبیر، در این پروژه یك سامانه حذف نویز صوتی را طراحی كردیم كه بتواند صدای خلبان را از هر گونه نویز صوتی ناشی از موتور جنگنده و هلیكوپتر پاكسازی كرده و در نهایت صدای صحبت خلبان به صورت واضح و عاری از هر گونه نویز صوتی را برای برج مراقبت ارسال نماید.
وی با اشاره به اینكه دانش فنی ساخت این سامانه را بدست آورده ایم، اظهار داشت: این سامانه سپس مطالعات فراوان مبتنی بر الگوریتمی خاص طراحی شده كه می توان با استفاده از این سامانه قابلیت اطمینان پرواز را افزایش داد.
به گفته رادمنش، این محصول كاربرد نظامی داشته و صنایع هوافضا و نیروهای مسلح می توانند از آن به خوبی بهره ببرند.
این محقق با تاكید بر اینكه تست های میدانی از این سامانه گرفته شده و نتیجه خوب بوده است، بیان كرد: همین طور این طرح ثبت اختراع شده و الان آماده برای سرمایه گذاری و ساخت نمونه نیمه صنعتی است.
به گزارش گوپا به نقل از مهر، طرح «سامانه حذف نویز صوتی ناشی از موتور جنگنده و هلیكوپتر از صدای صحبت خلبان» در دانشكده مهندسی برق دانشگاه صنعتی امیركبیر با همكاری دكتر مجتبی حاجی آبادی به نتیجه رسیده است. این طرح در نوزدهمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن بازار نمایش شد.

1397/10/28
21:22:18
5.0 / 5
4449
تگهای خبر: بازار , دانشگاه , ساخت , سرمایه گذاری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۵
گوپا