تحریك الكتریكی، مغز را 50 سال جوان تر می كند

تحریك الكتریكی، مغز را 50 سال جوان تر می كند

به گزارش گوپا یك پژوهشگر آمریكایی، روشی غیرتهاجمی برای تحریك الكتریكی مغز عرضه داده كه می تواند آنرا 50 سال جوان تر كند.


به گزارش گوپا به نقل از ایسنا و به نقل از گیزمگ، تحریك مغز با امواج الكتریكی، تابحال در حوزه های خیلی از جمله درمان افسردگی و یا بیماری پاركینسون مؤثر بوده است. یكی دیگر از مزایای این روش، كاربرد آن برای درمان كاهش شناختی از راه تقویت حافظه و یادگیری است و پژوهش های جدید، تأثیر آنرا در این زمینه ثابت كرده اند.
پژوهشی كه اخیراً در "دانشگاه بوستون"(BU) آمریكا صورت گرفته، روشی غیرتهاجمی را پیشنهاد می دهد كه می تواند حافظه بیماران ۷۰ ساله را به ۲۰ سالگی بازگرداند.
در این روش جدید، از الكترودهایی استفاده می شود كه روی قسمت های خاصی از مغز گذاشته می شوند تا پالس های الكتریكی را به دقت به این قسمت ها ارسال نمایند. این روش موسوم به "تحریك عمیق مغز"، امكان هدف قرار دادن نواحی خاصی از مغز را برای پزشكان فراهم می آورد.
نكته مثبت این روش، تحریك مغز به صورت غیرتهاجمی و سادگی به كار بردن آن است. هدف از این روش جدید كه توسط "راب رینهارت"(Rob Reinhart)، متخصص علوم اعصاب دانشگاه بوستون ابداع شده، تقویت حافظه افراد مسنی است كه در خطر از دست دادن حافظه قرار دارند.


آزمایش های رینهارت، بر حافظه كاری تمركز دارد. این حافظه، بخش فعالی از مغز است كه به یادآوری انجام كارهایی مانند رفتن به خواروبارفروشی، تصمیم گیری یا پیدا كردن كلیدها كمك می نماید. رینهارت در این باره اظهار داشت: كاهش حافظه كاری معمولاً از اواخر ۲۰ سالگی آغاز می شود و با رسیدن به ۶۰ یا ۷۰ سالگی، به كاهش شناختی می انجامد.
رینهارت در آزمایش روش خود، گروهی از افراد سالم را كه در ۲۰ سالگی قرار داشتند و همین طور گروهی از افراد ۶۰ تا ۷۰ ساله را مورد بررسی قرار داد. طبیعی بود كه گروه جوان تر، عملكرد دقیق تری نسبت به گروه مسن تر داشته باشند اما رینهارت توانست با روش تحریك عمیق مغز، عملكرد مغز افراد مسن را هم تقویت كند. او مغز این گروه را به مدت ۲۵ دقیقه، در معرض امواج ملایم الكتریسیته قرار داد و پالس های الكتریكی را به مدارهای عصبی هر بیمار وارد كرد. با این كار، شكاف میان عملكرد دو گروه جوان و مسن، در طول حداقل ۵۰ دقیقه بعد از تحریك الكتریكی ناپدید شد. بعلاوه، رینهارت دریافت كه این كار می تواند حافظه جوانانی كه مغز آنها، عملكرد شناختی ضعیفی دارد هم تقویت كند. وی ادامه داد: ما در این پژوهش نشان دادیم تحریك مغز كسانی كه عملكرد ضعیفی در ۲۰ سالگی دارند، برای بازسازی حافظه آنها مفید می باشد.
این پژوهش، در مجله "Nature Neuroscience" به چاپ رسید.



1398/01/20
14:51:13
5.0 / 5
4828
تگهای خبر: آزمایش , دانشگاه , متخصص
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۲
گوپا