ابداع دستگاهی برای كمك به اثر مهمانی شبانه توسط دانشمند ایرانی

ابداع دستگاهی برای كمك به اثر مهمانی شبانه توسط دانشمند ایرانی

به گزارش گوپا دكتر ˮامیر عامدیˮ دانشمند ایرانی عضو شورای تحقیقات اروپا موفق به ابداع دستگاهی شده است كه می تواند اصوات را به صورت لرزش به سرانگشتان افراد كم شنوا منتقل كند تا این افراد قادر به تمایز بین صداها مخصوصاً در محیط های شلوغ شوند.


به گزارش گوپا به نقل از ایسنا و به نقل از گیزمگ، یكی از چالش هایی كه كم شنوایان با آن مواجهند چیزی به نام "اثر مهمانی شبانه"(cocktail party effect) است كه در تشخیص صدای یك نفر از دیگران در محیط های شلوغ و پر سر و صدا مشكل دارند. این دستگاه جدید می تواند با انتقال لرزش صوتی به دو سرانگشت فرد به حل این مشكل كمك نماید.
اثر مهمانی شبانه پدیده ای در روانشناسی و شنوایی شناسی است و آن اینكه فرد می تواند توجه شنوایی خویش را به یك محرك خاص معطوف كند و دیگر محرك ها را فیلتر كند، همانطور كه فرد در یك مهمانی شلوغ می تواند با شخص دیگر گفتگو كند و به بقیه صداهای مزاحم توجهی نكند.
این مطالعه توسط یك تیم بین المللی بها هدایت دكتر "امیر عامدی" با ۱۲ داوطلب مرد و زن با سن متوسط ۲۹ سال آغاز به كار كرد. همه داوطلبان انگلیسی صحبت می كردند، باآنكه زبان اولشان نبود و هیچكدام از آنها هیچ گونه مشكل شنوایی نداشتند.
از داوطلبان خواسته شد تا به ۲۵ گروه از ۱۰ جمله كوتاه و ساده كه همه آنها به زبان انگلیسی بود و توسط یك صدای مردانه گفته می شد گوش دهند و صدای مزاحم گفتگوی پس زمینه به این صدا افزوده شد.
وقتی داوطلبان ابتدا فقط با هدفون به جملات گوش دادند فهم جملات بسیار دشوار بود. سپس هنگامی كه با گذاشتن سرانگشتان خود روی دستگاه بازخورد لمسی ارزان قیمت ابداعی مذكور به جملات گوش كردند، فهم آنها از جملات به صورت قابل توجهی افزایش یافت و منجر به تقویت ۶ دسی بلی صدای گوینده شد.
این دستگاه كه یك شبیه ساز شنیداری ارتعاشی است، سیگنال های صوتی فركانس پایین را به ارتعاش تبدیل می كند.
دانشمندان اعتقاد دارند كه استفاده از این دستگاه به داوطلبان اجازه می دهد تا با استفاده از دو حس شنوایی و لامسه خود آنچه را كه گفته می شود بفهمند.
دكتر "توماس ولاك" از مركز جهانی شنوایی لهستان و یكی از محققان این مطالعه می گوید: شنیدن همراه با انگشتان می تواند به صورت قابل توجهی به شنوایی كمك نماید. مطالعه ما نشان داده است كه تحریكات چند حسی كه اطلاعات مشابهی را عرضه می دهند در منطقه مشابهی از مغز پردازش می شوند و در نهایت تحریكات چند حسی (در این مورد شنوایی و لامسه) ادراك را زیاد می كند.
دانشمندان الان بر روی بهبود این فناوری كار می كنند و هدف نهایی آنها دست یابی به تقویت ۱۰ دسی بلی صدا است.
این مقاله در مجله Restorative Neurology و Neuroscience انتشار یافته است.



1398/03/16
19:50:27
5.0 / 5
4329
تگهای خبر: تحقیق , دانشمند , دستگاه , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۱
گوپا