دانشمندان استرالیایی:

رژیم غذایی پارینه سنگی خطر مبتلا شدن به بیماری های قلبی را زیاد می كند

رژیم غذایی پارینه سنگی خطر مبتلا شدن به بیماری های قلبی را زیاد می كند

به گزارش گوپا دانشمندان استرالیایی در پژوهش جدیدی نشان دادند كه رژیم غذایی پارینه سنگی می تواند خطر مبتلا شدن به بیماری های قلبی را افزایش دهد.


به گزارش گوپا به نقل از ایسنا و به نقل از گیزمگ، گفته می شود كه "رژیم غذایی پارینه سنگی" (caveman diet)، بر كاهش وزن، سلامت روده، كنترل فشار خون و موارد دیگر، اثر خوبی داشته باشد اما پژوهش جدیدی نشان داده است كه این رژیم غذایی می تواند خطر مبتلا شدن به بیماری های قلبی را افزایش دهد.
رژیم پارینه سنگی نوعی رژیم است كه در آن هر نوع غدایی كه در دوران پارینه سنگی و قبل از دگرگونی های حاصل از كشاورزی مورد استفادهٔ انسان ها نبوده است، منع می شود. رژیم غذایی پارینه سنگی، طبیعی ترین رژیمی است كه انسان در عصر پارینه سنگی از آن پیروی می كرده است و بر مصرف گوشت، سبزیجات، خشكبار و میوه تاكید دارد اما مصرف سیب زمینی، دانه ها، حبوبات، لبنیات، نمك، شكر تصفیه شده و روغن های فرآوری شده را مجاز نمی داند.
دانشمندان "دانشگاه ادیث كوان"(ECU) استرالیا در پروژه جدید خود، 44 بزرگسال كه برای حداقل یك سال از رژیم غذایی پارینه سنگی پیروی كرده بودند و 47 نفر دیگر كه رژیم غذایی قدیمی استرالیایی را داشتند، مورد بررسی قرار دادند. آنها در این بررسی دریافتند افرادی كه از رژیم غذایی پارینه سنگی پیروی می كنند، سطح بالاتری از یك تركیب آلی موسوم به "تری متیل آمین اكسید"(TMAO) را در خون خود دارند. تری متیل آمین اكسید، تركیبی است كه در روده تولید می شود و سطح بالای آن، با افزایش بیماری قلبی در ارتباط می باشد.
پژوهشگران اعتقاد دارند كه افزایش سطح تری متیل آمین اكسید، با تراكم نوعی باكتری كه این تركیب را تولید می كند، در ارتباط می باشد و این باكتری، در افرادی كه از رژیم غذایی پارینه سنگی پیروی می كنند، دیده می شود. افزایش این باكتری می تواند ناشی از كمبود دانه ها در این رژیم غذایی باشد.
دكتر "آنجلا جنونی"(Angela Genoni)، سرپرست این پژوهش اظهار داشت: رژیم غذایی پارینه سنگی، مصرف هیچ دانه ای را مجاز نمی داند و ما می دانیم دانه ها، منبعی غنی از نشاسته مقاوم و خیلی از فیبرهای خوراكی هستند كه مصرف آنها برای سلامت روده حیاتی می باشد. از آنجائیكه تری متیل آمین اكسید در روده تولید می شود، امكان دارد مصرف نكردن دانه ها، تغییری در جمعیت باكتری ها ایجاد كند و به افزایش تولید این تركیب منجر شود.
پژوهشگران به این مورد هم اشاره كردند كه مصرف بالای گوشت قرمز در این رژیم، می تواند به افزایش تولید تری متیل آمین اكسید منجر شود. از جانب دیگر، تعداد باكتری های مفید هم در افرادی كه از این رژیم پیروی می كنند، كاسته می شود و خطر مبتلا شدن به بیماری های قلبی را زیاد می كند.
این پژوهش، در مجله "European Journal of Nutrition" به چاپ رسید.



1398/05/01
17:46:27
5.0 / 5
4371
تگهای خبر: باكتری , تولید , دانشگاه , دانشمند
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱
گوپا