تاثیر نویز سفید در بهتر شنیدن صداها

تاثیر نویز سفید در بهتر شنیدن صداها

گوپا: پژوهشگران دانشگاه بازل (University of Basel) سوئیس در مطالعه اخیرشان اظهار كرده اند نویز (سر و صدای) سفید می تواند حس شنوایی را بهبود بخشد.


به گزارش گوپا به نقل از ایسنا و به نقل از ساینس دیلی، نویز سفید مانند سایر نویزها نیست و حتی یك محیط آرام نیز تأثیری همانند نویز سفید ندارد. پژوهشگران طی این مطالعه اظهار كرده اند: نویز سفید می تواند سبب بهتر و دقیق تر شنیدن صداهای خالص (pure sounds) شود. یافته های پژوهشگران طی این مطالعه می تواند به توسعه پروتز كاشت حلزونی جدیدی منجر شود.
به رغم اهمیت شنوایی در ارتباطات انسانی، دانشمندان هنوز درك كمی از سیگنال های صوتی و نحوه پردازش آنها دارند. بااینكه این مساله كه "هرچه دقیق تر الگوهای صوتی را تشخیص دهیم، شنوایی ما بهتر می شود"، واضح است؛ اما مغز چگونه می تواند بین اطلاعات مرتبط و كم اهمیت- خصوصاً در محیطی كه دارای سر و صدای پیش زمینه است، تمایز قائل شود؟

كاوش در "قشر شنوایی"
پژوهشگران دانشگاه بازل طی این مطالعه به سرپرستی دكتر "تانیا رینالدی باركات"(Tania Rinaldi Barkat) از دانشكده زیست پزشكی دانشگاه بازل بنیاد عصبی درك صدا و تفاوت صدا را در یك محیط صوتی چالش برانگیز بررسی نموده اند. تمركز پژوهشگران طی این مطالعه بر روی قشر شنوایی و ناحیه "مغز شنوایی"(auditory brain) بود.
مغز شنوایی ناحیه ای از مغز است كه محرك های صوتی را پردازش می كند. آنها طی این مطالعه الگوهای فعالیت مغز موش ها را اندازه گیری كردند و مورد بررسی قرار دادند. همانطور كه مشخص است، تمایز بین صداها هرچه قدر كه آنها در طیف فركانسی نزدیك تری قرار داشته باشند، دشوارتر است. طی این مطالعه در ابتدا، پژوهشگران تصور می كردند كه سر و صدای اضافی می تواند عمل شنیدن را دشوارتر كند. با این وجود نتیجه مطالعه عكس این مساله را نشان داد و پژوهشگران قادر به نشان دادن توانایی مغز در تمایز تفاوت های ظریف هنگام افزودن نویز سفید به پس زمینه بودند. در مقایسه با یك محیط آرام، نویز سفید ادراك شنوایی را تسهیل می كند.
داده های پژوهشگران طی این مطالعه نشان داد كه نویز سفید فعالیت سلول های عصبی را در قشر شنوایی به طور مدلول داری مهار می كند. برعكس، این مهار تحریك عصبی منجر به درك دقیق تر صداهای خالص شد.
پروفسور "تانیا باركات"(Tania Barkat) در این زمینه اظهار داشت: ما طی این مطالعه دریافتیم كه همپوشانی كمتری بین جمعیت نورون ها طی دو بازتاب جداگانه وجود دارد. بعنوان یك نتیجه كلی، كاهش فعالیت های عصبی بازنمایی صدایی متمایزتری را به وجود می آورد.
پژوهشگران برای تأیید اینكه قشر شنوایی و نه منطقه دیگری از مغز مسئولیت تغییر درك صدا را بر عهده دارند، از روش كنترل نور استفاده كردند. یافته های آنها احتمالاً می تواند برای بهبود درك شنوایی در شرایطی كه تشخیص صداها دشوار است، مورد استفاده قرار گیرد.

نویز سفید
در مهندسی برق و پردازش سیگنال، نویز سفید به سیگنالی گفته می شود كه توان آن بطور یكنواخت در همه فركانس ها توزیع شده باشد. بنا بر این به آن سفید می گویند، برای اینكه تابع چگالی طیف توان آن مانند نور سفید در همه فركانس ها مقدار تقریباً ثابتی دارد.





منبع:

1398/08/25
01:54:57
5.0 / 5
4125
تگهای خبر: دانشگاه , دانشمند
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
گوپا