پژوهشگران یك گام به درمان آلزایمر نزدیك تر شدند

پژوهشگران یك گام به درمان آلزایمر نزدیك تر شدند

به گزارش گوپا یك مطالعه جدید نشان داده است كه دانشمندان با دستیابی به مناطقی از مغز كه به سختی قابل دسترس هستند گامی در جهت درمان بیماری آلزایمر برداشته اند و معتقدند اگر بتوانند داروها را به این قسمت ارسال نمایند می توانیم به درمان آلزایمر در آینده امیدوار باشیم.


به گزارش گوپا به نقل از ایسنا و به نقل از دیلی میل، مناطقی از مغز كه نقش مهمی در حافظه دارند به علت دیواره ضخیم سلول ها به نام "سد خونی مغزی"(blood-brain barrier ) سخت قابل دسترس است و نمی توان آن قسمت را با دارو كنترل كرد. هم اكنون هیچ درمان مؤثری برای بیماری آلزایمر وجود ندارد. یكی از مهمترین چال های درمان آلزایمر سد خونی مغزی است كه داروها نمی توانند از این بافت محكم رد شوند.
اما با استفاده از تكنیك تخصصی فراصوت، محققان "دانشگاه ویرجینیا غربی" توانستند سد خونی مغزی را در سه فرد مبتلا به آلزایمر به صورت موقت و ایمن شل كنند. گرچه محققان هنوز نمی توانند داروها را به این مناطق منتقل كنند اما مطالعه اخیر آنها نشان داده است كه امواج فراصوت می تواند به كاهش تجمع پلاك های آلزایمر كمك نماید.
دكتر "راشی مهتا"(Rashi Mehta)، نویسنده ارشد این مطالعه اظهار داشت: ما توانستیم سد خونی مغزی را به روشی بسیار دقیق در ۲۴ ساعت شل نماییم. این روش با موفقیت و بدون عوارض جانبی در بیماران اجرا شد.
سد خونی مغزی یا در اصطلاح پزشكی(BBB) محدوده جداكننده بین مایع برون سلولی مغز در سیستم اعصاب مركزی و جریان خون گردشی در بدن است به طوریكه اگر مواد رنگی به درون خون تزریق شود می توان مشاهده كرد كه از این ماده درون مغز اثری دیده نمی گردد. این پرده یا سد از مویرگ های ویژه تشكیل شده كه بر خلاف ساختار عادی در مویرگ ها دارای منافذ معمول نبوده و اتصال بین سلولی در آنها بسیار محكم است و در نتیجه خیلی از ملكول ها و ریز ملكول ها و همینطور باكتری ها قادر به گذشتن از آن ها(از طریق انتشار) و رسیدن به مایع مغزی نخاعی در مغز نیستند.
دكتر مهتا و تیم وی از كلاه ایمنی ابتكاری مجهز به بیشتر از ۱۰۰۰ گره برای انتقال امواج فراصوت به سر بیماران استفاده كردند. طی این آزمایش سه زن در سنین ۶۱، ۷۲ و ۷۳ ساله مورد بررسی پزشكان قرار گرفتند. همه آنها علایم شروع آلزایمر همچون تجمع پلاك های آمیلوئید را داشتند. پزشكان دریافتند توسط امواج فراصوت می توانند به راحتی به درون این بافت(سد خونی مغزی) نفوذ كنند. این امواج در این حالت كه سد خونی مغزی كمی شل بود گرمای ملایمی را برای دستكاری سلول ها تولید كرده بودند كه این به پزشكان درباره مطالعه آن بخش كمك بسیاری كرد.
محققان همینطور به شركت كنندگان "رنگ كنتراست"(contrast dye) ویژه ای كه حاوی حباب میكروسكوپی بود، تزریق كردند. در حین ارسال پالس های امواج فراصوت، بیماران در دستگاه ام.آر.آی قرار گرفتند، تصاویر كه از مغز آنها حین آزمایش به ثبت رسید، تأیید كرد كه امواج فراصوت به مقصد رسیده است.
پزشكان اعلام كردند آزمایشات بیشتری برای تایید این مورد لازم است و اگر تمامی آزمایشات با موفقیت انجام شوند می توانیم در آینده شاهد درمان بیماری آلزایمر باشیم.



1398/09/14
13:36:51
5.0 / 5
4362
تگهای خبر: آزمایش , آینده , باكتری , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳
گوپا