تأثیر یك باكتری روده در جلوگیری از پاركینسون

تأثیر یك باكتری روده در جلوگیری از پاركینسون

به گزارش گوپا پژوهشگران به تازگی دریافته اند حضور یك باكتری خاص در روده می تواند از شدت بیماری پاركینسون بكاهد.


به گزارش گوپا به نقل از ایسنا و به نقل از گیزمگ، بیماری پاركینسون با مرگ تدریجی سلول های عصبی دوپامین مغز مشخص می شود. اعتقاد بر این است كه این مورد به علت تجمع توده های ناسازگار كروی شكل پروتئین "آلفا سینوكلین" (alpha-synuclein) ایجاد می شود. این پروتئین سمی اغلب بعنوان اجسام لویی شناخته می شوند.
طی دو دهه گذشته بعضی از محققان شواهدی را یافتند كه نشان داده است امكان دارد باكتری های روه هم در شدت بیماری پاركینسون نقش داشته باشد. این ایده بعنوان فرضیه Braak شناخته می شود كه طی آن پژوهشگران مطرح كرده اند اجسام لویی صدمه دیده در ابتدا و پیش از اینكه در مغز پخش شوند و علایم فیزیولوژیكی را كه معمولاً در بیماری پاركینسون مشاهده می نماییم ایجاد كنند، می توانند در روده شكل بگیرند.
بیماری پاركینسون همان لرزش در وضعیت استراحت است كه شیوع آن بیشتر در سنین پیری است اما در جوانان هم دیده می شود شیوع آن در تمام مناطق دنیا یكسان است یعنی درصد شیوع بیماری با تغییر در منطقه خیلی فرق نمی نماید. به صورت كلی این بیماری بر اثر از بین رفتن سلول های ترشح كننده ماده ای به نام دوپامین (كه یك انتقال دهنده عصبی است) و تجمع آلفا-سینوكلئین رخ می دهد.
با الهام از این فرضیه به تازگی تیمی از محققان "دانشگاه ادینبورگ" و "دانشگاه داندی" تصمیم گرفتند كه بررسی نمایند آیا گونه های خاصی از باكتری های روده می توانند از تجمع این توده های آلفا سینوكلین صدمه زا جلوگیری نمایند یا حتی این روند را معكوس كنند یا خیر.
محققان طی این مطالعه تاثیر برخی از پروبیوتیك ها را كه معمولاً در دسترس هستند بر تجمع آلفا سینوكلین در گونه هایی از كرم های لوله ای كه قبلا بعنوان یك مدل حیوانی خوب در بیماری پاركینسون شناخته شده بود، بررسی كردند.
آنها دریافتند باكتری پروبیوتیكی خاصی كه به نام "باسیلوس سابتیلیس" (Bacillus subtilis) شناخته میشود، نه تنها در پیشگیری از تجمع آلفا سینوكلین بلكه در معكوس كردن تجمعهای آن در مغز هم مؤثر است.
با بررسی دقیق نحوه تولید اثرات باسیلوس سابتیلیس، مكانیسم های جدیدی همچون آزادسازی برخی متابولیت های باكتریایی و تشكیل زیست لایه در روده كرم را هم دریافتند.
زیست لایه ( Biofilm) اجتماعی از سلولهای میكروارگانیسمی است كه به یك سطح متصل شده اند و توسط مواد پلیمری خارج سلولی پوشیده شده اند. گاهی زیست لایه را می توان بعنوان استراتژی دانست كه برخی از میكروارگانیسم ها از آن استفاده می نمایند تا بتوانند خویش را از اثرات و نیروهای زیانباری كه در محیط طبیعی و بدن میزبان است حفظ نموده و اینگونه شانس بقای خویش را بالا برند.
محققان در پایان نتیجه گرفتند این باكتری روده بسیار مهم می باشد و حضور آن باكتری خاص در روده میتواند از شدت بیماری پاركینسون بكاهد.
یافته های این مطالعه در مجله "Cell Reports " منتشر گردید.



1398/10/25
16:46:45
5.0 / 5
4298
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳
گوپا