درمان سرطان های مقاوم به دارو با نانو داروی جدید

درمان سرطان های مقاوم به دارو با نانو داروی جدید

به گزارش گوپا خراسان رضوی گروه تحقیقاتی موسسه علوم و فناوری كره (KIST) سلاح بالقوه جدیدی ضد سرطان های مقاوم به دارو تولید كرده است.


به گزارش جی ای ان، گروه کوانگ-میونگ کیم دارویی تولید کرده که مقاومت به دارو را با یک داروی ضد سرطان مهار می کند. داروی جدید " دارو، دارو نانوذره " نامیده می شود؛ چونکه دو دارو به هم پیوسته اند و تا زمان رویارویی با سلول سرطانی، به آرامی دور آن حرکت می کنند.
سلول های سرطانی آنزیمی به نام کاتپسین B را در سطوحی بالاتر از سلول های سالم نشان می دهند. وقتی داروی ترکیبی جدید به آنزیم واکنش می دهد، داروی ضد سرطان و مهارکننده ها را برای مقاومت در مقابل دارو آزاد می کند که به صورت بالقوه توانایی هدف قرار دادن و درمان سرطان های مقاوم به دارو را به آن می دهد.
محققان همینطور می گویند: این داروی جدید هم سرطان های ذاتی مقاوم به دارو را مهار می کند که در مقابل تمام داروهای شناخته شده سرطان مقاومت می کنند و هم مقاومت دارویی اکتسابی (مانند سوپرباگ های باکتریایی با آنتی بیوتیک) را که برخی از سرطان ها در طول دوره درمان ایجاد می کنند.
سرطان های مقاوم به دارو یکی از چالش های اصلی سرطان درمانی و کانون توجه تحقیقات سرطان است. مساله پیچیده این است که خصوصیت های سخت کشندگی آنها از علل پیچیده ای ناشی می شود.
طبق اظهارات انستیتوی ملی سرطان، خود سلول های سرطانی و مکانی که در آن قرار دارند؛ ریز محیط تومور، بر مقاومت دارویی تأثیر دارند. انواع سلول ها در تومورها امکان دارد درمان را پیچیده کند و سلول های سرطانی که از درمان اولیه زنده مانده اند، انتخاب می شوند و از بین بردن آنها دشوارتر می شود.
ازآنجاکه سلول های سالم کاتپسین B را کمتر آزاد می کنند، محققان معتقدند که داروی جدید به سلول های سالم حمله نخواهد کرد و عوارض جانبی شدید درمان سرطان را محدود می کند.
کیم اظهار داشت: "داروی جدید، به صورت موثری مقاومت دارویی را که منجر به شکست درمان در شیمی درمانی معمولی می شود و هم زمان سمیت سلول های طبیعی را می کاهد، ازاین رو انتظار می رود که بتوان از آن بعنوان یک عامل جدید ضد سرطان بهره برد که می تواند از مقاومت دارویی و اثرات سوء آن جلوگیری کند. "
این دارو در مدلهای موش با سرطان پستان و متاستاتیک ریه آزمایش شد و رشد تومور را پایین نگه داشت و شانس زنده ماندن آنها را بهبود بخشید؛ اما موش ها، انسان نیستند، ازاین رو هنوز نیازمند تحقیق بالینی است.
نتایج این تحقیق در نشریه بیومتریال (Biomaterials) انتشار یافته است.



1399/08/18
13:45:35
5.0 / 5
1305
تگهای خبر: آزمایش , باكتری , تحقیق , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۲
گوپا