قدرت موتورهای كپسول اوریون را ببینیدبعلاوهفیلم

قدرت موتورهای كپسول اوریون را ببینیدبعلاوهفیلم

به گزارش گوپا ناسا ویدویی منتشر نموده است كه طی آن می توان تلاش این سازمان برای آزمایش موتورهای ˮفضاپیمای اوریونˮ(Orion spacecraft) را كه در مأموریت برنامه ریزی شده ˮآرتمیسˮ در سال ۲۰۲۴ نقش مهمی را ایفا خواهند كرد، مشاهده كرد.


به گزارش گوپا به نقل از ایسنا و به نقل از دیلی میل، این طور كه مشخص است برنامه سازمان فضایی آمریكا(ناسا) برای بازگشت به ماه موسوم به "آرتمیس"(Artemis) در حال پیشرفت است و ناسا هم حالا آزمایش هایی را برای مشاهده نحوه عملكرد موتورهای كپسول "اوریون" در مسافرت بدون سرنشین به ماه انجام داده است.
در آخرین آزمایشات از سری آزمایشات در حال انجام كپسول اوریون، مهندسان آزمایش راه اندازی مداوم ۱۲ دقیقه ای از سیستم پیشرانه اوریون را انجام دادند.
اوریون كپسولی است كه برای انتقال انسان به ماه و بازگرداندن آنها به زمین طراحی شده است و طی این آزمایش تمام جزئیات از پرتاب و رسیدن به مدار ماه شبیه سازی شد كه در مرحله دوم، موشك های سیستم پرتاب فضایی ناسا (SLS) درست عمل نكرد.
تحت شرایط ایده آل موشك سیستم پرتاب فضایی ناسا كه فضانوردان و تجهیزات آنها را حمل می كند، كپسول اوریون را در مدار اطراف ماه قرار می دهد.
بخشی از این فرآیند شامل انجام مرحله پیشرانش كرایوژنیك موقت(interim cryogenic propulsion stage یا ICPS) است كه طی آن كپسول اوریون از موشكی كه در پشت آن قرار دارد، جدا می شود.
در صورت عدم موفقیت این مرحله از آزمایش ها، كپسول اوریون از مرحله پیشرانش كرایوژنیك موقت جدا می شود و از موتورهای مخصوص خود برای تقویت فضاپیما به مدار امن و موقتی استفاده می نماید.


این مورد سبب می شود تا خدمه فرصت كافی برای ارزیابی اینكه آیا آنها می توانند بدون موشك بدون سوخت به سفر خود بر روی ماه ادامه دهند و یا اینكه باید به زمین برگردند، می دهد.
این آزمایش موفقیت آمیز كه در "مركز فضایی كندی" ناسا در فلوریدا انجام شد، اثبات می كند كه كپسول اوریون از عهده این كار بر می آید.
در این آزمایش موفقیت آمیز، مهندسین جزئیات سناریوی پرتاب را با راه اندازی موتور اصلی آن بر روی سفینه فرماندهی و آزمایش هر هشت موتور كمكی آن شبیه سازی كردند.
هر "پیشران كنترل واكنش"(reaction control thrusters) هم به صورت دوره ای در طول آزمایش برای شبیه سازی تنظیم حالت و ظرفیت كلی سیستم پیشران، افتتاح شد.
"مارك كیراسیچ"(Mark Kirasich)، مدیر برنامه كپسول اوریون در مركز فضایی جانسون ناسا در هوستون طی یك بیانیه كتبی اظهار داشت: قرار دادن كپسول اوریون در مدار ماه و بازگرداندن خدمه در راه برگشت به زمین، احتیاج به دقت بسیار در نقشه كشی مسیر و راه اندازی موتورها برای اجرای آن نقشه دارد.
این فضاپیما اواخر امسال برای آزمایش شبیه سازی در فضا به "ایستگاه بروك پلام"(Plum Brook Station) ناسا در اوهایو ارسال خواهد شد.
بعد از اتمام آزمایش در اوهایو، این فضاپیما برای پردازش نهایی و ادغام با موشك سیستم پرتاب فضایی ناسا به كندی باز خواهد گشت.


طی این آزمایش مدلی از كپسول اوریون در بالای موتور موشك مرحله اول ترمیم شده از یك "موشك بالستیك قاره پیمای پیسكیپر" (Peacekeeper intercontinental ballistic missile) پرتاب شد.
قبل از اینكه "سیستم خطای پرتاب"(launch abort system) در بالای كپسول راه اندازی شود، این موشك در ارتفاع حدود ۱۴۷ هزار متری از زمین قرار گرفت و كپسول "اوریون" را از موشك جدا كرد. در آن زمان، این موشك با سرعت ۸۰۰ مایل در ساعت(۱۳۰۰ كیلومتر در ساعت) حركت می كرد.
سیستم خطای پرتاب(LAS) یا سیستم فرار اضطراری(LES) سیستمی است كه در بالای موشك های غول پیكر تعبیه می شود و وظیفه دارد در صورت تشخیص خطر یا انفجار احتمالی، كپسول خدمه را به سرعت از موشك جدا كند تا خطری جان فضانوردان را تهدید نكند.
استقرار سیستم های خطای پرتاب بسیار ضروری می باشد و از زمان برنامه "مركوری" و برای پرتاب موشك "سترن V" به منظور اكتشاف ماه در دهه ۱۹۶۰ و ۱۹۷۰ استفاده می شده است و الان هم در پرتاب های موشك روسی "سایوز" استفاده می شود.
این سیستم را می توان به دو بخش تقسیم كرد. بخش اول یك پوسته محافظ سبك وزن است كه كپسول را طی صعود می پوشاند. این پوشش از كپسول در مقابل گرما، باد و فشارهای صوتی محافظت می كند.
بخش دوم، برج پرتاب است كه بالای محافظ نشسته است. این برج در نوك تیز موشك قرار دارد و دارای سه موتور تشخیص خطا در پرتاب و همینطور موتورهای جدا كننده كپسول و كنترل ارتفاع است.
این موتورها در هنگام پرتاب و یا حین پرواز موشك غول آسای "سیستم پرواز فضایی"(SLS ) در صورت تشخیص خطری در خصوص شكست مأموریت، به سرعت فعال می شوند و كپسول خدمه را از بدنه اصلی موشك جدا می كنند و می توانند ۱۸۱ تن وزن را با خود حمل كنند.
در نهایت چتر نجات باز می شود و كپسول به سلامت روی زمین فرود می آید.
این فضاپیما مانند فضاپیمای آپولو از یك كپسول حامل فضانوردان تشكیل شده است كه می تواند به فضای ماورای زمین به اكتشاف در سیارات دیگر و همینطور سیارك ها بپردازد و بعد از آن به وسیله چتر نجات در اقیانوس فرود آید و به زمین بازگردد.
كپسول اوریون كه در لغت به مفهوم شكارچی است، جدیدترین فضاپیمای سازمان فضایی ناسا برای حمل انسان به فضا و اكتشافات دور دست همچون سیاره مریخ است.
مراحل اجرایی این فضاپیما بعد از اتمام پروژه شاتل و ناوگان شاتل كلید خورد و اولین پرواز آزمایشی بدون سرنشین خویش را در ۵ دسامبر ۲۰۱۴ با موفقیت انجام داد.
هدف بلندپروازنه ناسا این است كه مأموریت قمری خویش را در سال ۲۰۲۴ میلادی انجام دهد و طی آن می خواهد یك فضانورد زن را بعنوان اولین زنی كه بر روی ماه قدم می گذارد، انتخاب نماید.
چندی قبل "جیم برایدنستاین"(Jim Bridenstine) مدیر ناسا اظهار داشت: نخستین زنی كه روی ماه پیاده روی خواهد كرد، كسی خواهد بود كه از اعضای یكی از واحدهای آموزشی ناسا است و در ایستگاه فضایی بین المللی كار كرده است.
مرورگر شما از ویدئو پشتیبانی نمی نماید.
فایل آنرا از اینجا دانلود كنید: video/mp4

1398/05/19
18:38:37
5.0 / 5
4270
تگهای خبر: آزمایش , پوست , سفر , سیستم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۵
گوپا