تشخیص تركیبات جدید آرسنیك در شالیزارها

تشخیص تركیبات جدید آرسنیك در شالیزارها

به گزارش گوپا محققان دانشگاه ˮبایروثˮ موفق به توسعه یك روش اندازه گیری جدید برای تشخیص تركیبات مضر آرسنیك در شالیزارها شده اند كه با عنایت به این كه قوت غالب نیمی از جمعیت جهان، برنج است، می تواند به سلامت جهانی كمك شایانی كند.


به گزارش گوپا به نقل از ایسنا و به نقل از فیز، محققان دانشگاه بایروث(Bayreuth) آلمان، به همراه دانشمندانی از ایتالیا و چین برای نخستین بار به صورت سیستماتیك تحقیق كرده اند كه تحت چه شرایط و تا چه میزان، تركیبات آرسنیك حاوی گوگرد در خاك شالیزارهای برنج شكل می گیرد. تا به امروز در ارزیابی اثرات سلامتی مصرف برنج این مساله در نظر گرفته نشده است.
دانشمندان نتایج خویش را در ژورنال Nature Geoscience عرضه كرده و نیاز فوری به تحقیقات را با هدف محافظت از مصرف كنندگان برنج در مقابل خطرات سلامتی تركیبات آرسنیك در مزارع برنج معروف به "تیوآرسنات ها"(thioarsenates) اعلام نمودند.
تیم تحقیق به سرپرستی پروفسور "بریتا پلنر فردریش" ژئوشیمیدان زیست محیطی دانشگاه بایروث یك روش اندازه گیری را تهیه كرده است كه با استفاده از آن می توان این تركیبات را در خاك های شالیزار برنج با اطمینان تشخیص داد.
بنظر می رسد تابحال روش هایی كه به صورت معمول برای نظارت بر آرسنیك در مزارع برنج مورد استفاده قرار می گرفت، برای این منظور كافی نبوده است. این امر به این علت است كه این روش ها قادر به شناسایی تركیبات آرسنیك حاوی گوگرد نیستند و یا آنها را از تركیبات آرسنیك حاوی اكسیژن متمایز می كنند.
این در خالی است كه این مساله از نظر خطرات احتمالی سلامتی بسیار مشكل ساز است. حداقل یك تركیب آرسنیك حاوی گوگرد كشف شده در شالیزارهای برنج قبلاً سرطان زا شناخته شده است. این امر سبب می شود كه به صورت خاص تشخیص تركیبات آرسنیك حاوی گوگرد آلی و بررسی سمیت آنها از اهمیت بیشتری برخوردار شود. احتمالاً این تركیبات به سبب روش های اندازه گیری ناكافی و نادقیق، تابحال با تركیبات آرسنیك آلی اكسیژن غیر سمی اشتباه گرفته شده اند.
"فردریش" می گوید: جذب "تیوآرسنات ها" در گیاهان برنج و خطرات احتمالی برای سلامتی انسان ناشی از مصرف آنها فوراً احتیاج به تحقیقات بیشتر دارد. برنج مهم ترین ماده غذایی جهان است و پایه غذایی را برای بیشتر از نیمی از جمعیت جهان تشكیل می دهد.
وی خواهان تعیین محدودیت های قانونی برای همه تركیبات سمی آرسنیك در آینده شده است و اضافه كرد: روش های تحلیلی برای نظارت بر میزان این تركیبات كه به درستی همه این تركیبات را تشخیص دهد، باید یك روال قانونی شود.


محققان با استفاده از یك روش جدید اندازه گیری، تشكیل تركیبات آرسنیك حاوی گوگرد را برای مدت طولانی در مزارع برنج در ایتالیا و چین مشاهده كرده اند. بنظر می رسد مقادیر "تیوآرسنات ها" به میزان قابل توجهی با pH خاك و سایر پارامترهای به راحتی قابل اندازه گیری ارتباط دارد. این یافته ها حاوی نقاط شروع ارزشمندی برای توسعه روش های پیشبینی هستند. اگر در آینده بتوانیم بدون تلاش فنی زیاد پیشبینی نماییم كه در مزارع برنج به خصوص شالیزارهای بزرگ چه میزان تركیبات آرسنیك حاوی گوگرد وجود دارد، می توان انتظار داشت نقش مهمی در ارزیابی خطرات سلامتی آن و كمك به سلامتی مردم داشته باشیم.
نویسندگان این مطالعه جدید، تحقیقات و اقدامات لازم را ضروری می دانند تا بتوانند به صورت علمی خطرات سلامتی ناشی از این تركیبات را ارزیابی كنند.
مطالعات انجام شده در آزمایشگاه های بایروث قبلاً تأیید كرده است كه تركیبات آرسنیك حاوی گوگرد می توانند وارد گیاه برنج شوند و حتی به دانه برنج هم برسند. با این وجود بر مبنای دانش فعلی ما، نمی توان اظهار داشت كه آلودگی آرسنیك در برنج تماما در خاك انجام می شود.
محققان می گویند مطالعات بعدی ما نشان خواهد داد كه آیا "تیوآرسنات ها" بعنوان یك خطر كلی یا فرصتی برای تولید برنج حاوی كمترین مقدار ممكن آرسنیك است كه برای سلامتی خطرناك نباشد. در این صورت می توان دستورالعمل های بیشتری برای مدیریت آب یا خاك در مزارع برنج و پرورش هدفمند انواع جدید برنج توسعه داد.



1398/11/24
01:59:44
5.0 / 5
3471
تگهای خبر: آزمایش , آینده , تحقیق , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۲
گوپا