تأثیر مفید مصرف آنتی اكسیدان در پیشگیری از بیماری آلزایمر

تأثیر مفید مصرف آنتی اكسیدان در پیشگیری از بیماری آلزایمر

پژوهشگران ˮدانشگاه استرالیای غربیˮ(UWA) در مطالعه اخیرشان اظهار كرده اند مصرف تركیبات حاوی آنتی اكسیدان در پیشگیری از آلزایمر موثر است.


به گزارش گوپا به نقل از ایسنا و به نقل از مدیکال اکسپرس، تحقیقات دانشگاه استرالیا غربی نشان داده است که رژیم غذایی سرشار از مواد مغذی و آنتی اکسیدان ها امکان دارد از اثرات بیماری آلزایمر جلوگیری یا روند این بیماری را معکوس کنند.
یافته های این مطالعه که در مجله "Open Biology" منتشر گردید نشان داد که مصرف ترکیبات حاوی آنتی اکسیدان ها در دوز بالا در پیشگیری از مبتلا شدن به آلزایمر از هر نوع درمان دیگری که هم اکنون موجود است سودمندتر است.
آنتی اکسیدان (Antioxidant) یا پاداکسنده شامل برخی از مولکول ها همچون ویتامین ث، ویتامین ای، بتاکاروتن، اسید فولیک و خیلی از رنگدانه های گیاهی هستند. باآنکه سیستم های آنزیمی گوناگونی برای خنثی کردن رادیکال های آزاد در بدن وجود دارد، اما آنتی اکسیدان های اصلی عبارتند از: ویتامین ای، ویتامین ث و بتاکاروتن. سلنیم هم به عنوان یک ماده معدنی نقش آنتی اکسیدانی مهمی دارد. بدن قادر به تولید این ویتامین ها و ماده معدنی نیست، ازاین رو بایستی از راه غذا آنها را دریافت کرد.
بیماری های دژنراتیو مزمن مانند آلزایمر با آمار مرگ و میر بیشتر از ۷۰ درصد در سطح جهان و استرس اکسیداتیو، اسیدوز متابولیک مزمن و رادیکالهای آزاد در بدن، نقش اساسی در روند پیری دارند. استرس اکسیداتیو (Oxidative stress‎) بازتاب دهنده عدم تعادل میان تظاهرات سیستماتیک "گونه های فعال(واکنش پذیر) اکسیژن"(ROS) و توانایی یک سیستم زیستی در خنثی سازی و مهار میانجی های سمی آن یا ترمیم صدمه های وارده است. نتایج نشان داد که آنتی اکسیدان ها با رادیکال های آزاد در بدن واکنش نشان می دهند و آنها را بی ضرر می کنند.
دکتر "جرالد ورینک"(Gerald Veurink) این تحقیق را هنگام کار در دانشکده پزشکی دانشگاه استرالیای غربی انجام داد و طیف وسیعی از آنتی اکسیدان ها را مورد بررسی قرار داد تا کشف کند که کدام یک از آنها در محافظت از نورون ها در سیستم عصبی بدن مؤثر هستند. وی دریافت که کاروتنوئیدها فنولیک پیچیده و همینطور آنتی اکسیدان هایی مانند ویتامین C و ویتامین E در غلظت های بالا، در کاهش خطر مبتلا شدن به بیماری آلزایمر مؤثر هستند.
وی اظهار داشت: در حالیکه یک رژیم غذایی سرشار از مواد مغذی به تثبیت سطح pH در بدن که سبب ایجاد استرس اکسیداتیو می شود، کمک می نماید، مکمل های ترکیبی آنتی اکسیدانی هم در پیشگیری و مدیریت بیماری های مزمن مؤثر هستند. ترکیب آنتی اکسیدان ها به میزان کافی در دوزهای مناسب و رژیم کم کربوهیدرات غنی از مواد مغذی، بیشترین تاثیر را در بهبودی حال بیماران مبتلا به آلزایمر دارد.




منبع:

1399/04/10
23:55:47
5.0 / 5
438
تگهای خبر: تحقیق , تولید , دانشگاه , سیستم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۱
گوپا