آزمایشی كه روی میمون ها موفق بود

استفاده از سلول های بنیادی جسد برای درمان نابینایی

استفاده از سلول های بنیادی جسد برای درمان نابینایی

به گزارش گوپا محققان در مطالعه ای که گامی در جهت درمان اختلال عملکردی است که سبب نابینایی 200 میلیون نفر در سرتاسر جهان شده است، از سلول های بنیادی شبکیه انسان های فوت شده برای درمان نابینایی در میمون ها استفاده کردند.


به گزارش گوپا به نقل از ایسنا و به نقل از آی ای، اختلال عملکردی که سبب نابینایی می شود و 200 میلیون نفر را در سرتاسر جهان تحت تاثیر قرار داده است، به لطف یک تحقیق تجربی و بررسی همتا شده، مراحل اولیه و آزمایشی را در درمان نابینایی پشت سر گذاشته است.
طبق مطالعه ای که بخشی از یک همکاری بین المللی بین دانشکده پزشکی "Icahn" در موسسه "مونت سینای"، موسسه زیست شناسی سلول های مولکولی، موسسه تحقیقات چشم سنگاپور، دانشگاه ملی سنگاپور و کلینیک چشم "Sulzbach" است، سلول های شبکیه گرفته شده از سلول های بنیادی چشم جسدها در پیوند روی چشم میمون ها زنده ماندند.
اختلال در "عملکرد اپیتلیوم رنگدانه شبکیه"(RPE) سبب کوری یا نابینایی می شود و 200 میلیون نفر را در سرتاسر جهان تحت تاثیر قرار داده است. "RPE" لایه ای از سلول های رنگدانه در شبکیه چشم است که برای حفظ بینایی ما ضروریست.
محققان به منظور بازگرداندن جمعیت سلول ها و بهبود اختلال عملکرد آنها، سلول های بنیادی شبکیه اهدایی را از چشم جسد افراد بزرگسال استخراج کردند. سپس آنها را به سلول های "RPE" تبدیل نموده و به چشم میمون ها پیوند زدند.
در نهایت مشاهده شد که سلول های "RPE" پیوند زده شده به چشم میمون ها حداقل به مدت سه ماه بدون عوارض جانبی مانند حمله سیستم ایمنی یا حساسیت به نور زنده ماندند و با چشم میمون ها به خوبی ادغام شدند.
علاوه بر این، سلول های "RPE" مشتق شده از سلول های بنیادی تا حدی عملکرد "RPE" اصلی میمون را بر عهده گرفتند و مشخص شد که این ماده می تواند به جذب نور و آب در چشم کمک نماید.
محققان می گویند شاید مهم تر از همه این باشد که این سلول های پیوندی هیچ زخمی در شبکیه میمون ها ایجاد نکردند.
دکتر "تیموتی بلنکینسوپ" محقق اصلی این مطالعه عنوان کرد: ما نشان داده ایم که RPE مشتق شده از جسد انسان حداقل تا حدی عملکرد را در "لکه زرد" یا ماکولای یک پستاندار غیر انسانی جایگزین می کند. سلول های مشتق شده از جسد انسانی می توانند با ایمنی در زیر شبکیه پیوند داده شده و جایگزین عملکرد میزبان شوند. ازاین رو امکان دارد منبع امیدوار کننده ای برای نجات نابینایی در بیماران مبتلا به بیماری های شبکیه باشد.
لکه زرد یا ماکولا(Macula) بخشی از شبکیه است که بیشترین حساسیت را به نور دارد و باعث دید مستقیم و واضح می شود. لکه زرد برای کارهای دقیق مثل خواندن و رانندگی لازم است.
وی ادامه داد: نتایج این مطالعه نشان داده است که RPE اهداکننده انسان بزرگسال برای پیوند ایمن است و به آزمایشات بالینی انسانی برای درمان بیماری های شبکیه کمک می نماید.
این مطالعه در مجله Stem Cell Reports انتشار یافته است.



1399/10/28
17:41:44
0.0 / 5
651
تگهای خبر: آزمایش , تحقیق , دانشگاه , سیستم
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳
گوپا