قارچ هایی که می توانند از انسان در مقابل کروناویروس محافظت کنند

قارچ هایی که می توانند از انسان در مقابل کروناویروس محافظت کنند

به گزارش گوپا پژوهشگران آمریکایی در بررسی جدید خود نشان داده اند که شاید بعضی از قارچ های موجود در محل سکونت انسان بتوانند از او در مقابل کروناویروس محافظت کنند.


به گزارش گوپا به نقل از ایسنا و به نقل از نیوز مدیکال نت، تفاوت های بسیاری در میزان مرگ و میر و تلفات ناشی از بیماری کووید-۱۹ وجود دارد که به احتمال زیاد به علت عوامل جمعیتی، اقلیمی یا اجتماعی است. با این حال، احتمالاً عوامل دیگری هم وجود دارند که به تغییر یافتن نتایج بیماری در سطح محلی کمک می کنند. شناسایی این عوامل امکان دارد به پیشبینی مسیرهای همه گیری کمک نماید که امکان دارد به مداخلات غیردارویی و جهت گیری های پژوهشی در توسعه راهبردهای درمانی و ایمونولوژیکی جدید بیانجامند.
تعامل میزبان با میکروب های غیر بیماری زا در محیط هم نتایج کووید-۱۹ را به صورت قابل توجهی تعدیل می کند. میکروب های محیطی که سلامتی را می افزایند، دارای خصوصیت های خاصی هستند. میکروب های محیطی که اثرات مفیدی دارند، اغلب از خاک، محیط های دارای آب شیرین، گیاهان و سایر منابع غیرانسانی سرچشمه می گیرند که احیانا بازتابی از تاریخچه سازگاری تکاملی انسان با آنها است. این میکروب ها با تحریک سیستم ایمنی در اوایل زندگی، شدت بیماری را کم می کنند. قرار گرفتن در معرض میکروب های متعدد محیطی، برای ایجاد اثرات مفید ضروریست.
واکنش ایمنی، برای تعدیل نتایج مبتلا شدن به "کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲"(SARS-CoV-2) ضروری می باشد. علاوه بر این، شواهد نشان می دهند که شدت بیماری کووید۱۹، با ترکیب باکتری های موجود در بدن در بیماران، محیط بیمارستان و با "دیس بیوز"(Dysbiosis) ریه و میکروبیوم های روده مرتبط می باشد.
بررسی جدید پژوهشگران "دانشگاه کالیفرنیا، برکلی"(UC Berkeley)، برپایه این فرضیه انجام شده است که قارچ های موجود در محیط، عامل احتمالی مهمی در تعیین سطح مرگ و میر ناشی از کووید-۱۹ هستند.
در این پژوهش، از اطلاعات طبقه بندی شده در ارتباط با قارچ ها استفاده شده است که از ۱۱۳۵ خانه به دست آمده اند و همینطور داده های در ارتباط با بیماری کووید-۱۹ که در سرتاسر آمریکا جمع آوری شده اند. نمونه ها از درون و بیرون هر خانه جمع آوری شد که امکان مقایسه را فراهم می آورد. پژوهشگران از یک روش ابتکاری برای برآورد کردن تعداد مرگ و میر ناشی از کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲ استفاده کردند که داده های در ارتباط با قارچ ها را عرضه می کرد. علاوه بر این، تاثیر عوامل جمعیت شناختی، جامعه شناختی، آب و هوا و خاک که بعضی از آنها بر نسبت مرگ و میر و ترکیب جمعیت قارچ ها تاثیر می گذارند، به صورت گسترده مورد بررسی قرار گرفت.
به این مورد اشاره شد که بیشتر شهروندان عموما با میکروب های داخل خانه تعامل دارند چونکه بیشتر زمان خویش را در خانه یا سایر محیط های سربسته سپری می کنند. دو نوع اصلی از قارچ ها مد نظر بودند؛ گونه های غیر بیماری زا در فضای باز که گاهی اوقات در داخل خانه هم یافت می شوند و گونه های بیماری زا یا فرصت طلب که در محیط های مرطوب داخلی تکثیر می شوند. این انواع، تفاوت های قابل توجهی را به همراه داشتند.
وجود قارچ ویژه فضای باز در محیط سربسته، با کاهش مرگ و میر ناشی از مبتلا شدن به کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲ در ارتباط بود. فراوانی نسبی قارچ ها، تاثیر آماری معنادار اما کمی را بر میانگین مرگ و میر نشان داد.
علاوه بر این، وجود تنوع بالای قارچ های فضای باز در داخل خانه، با کاهش مرگ و میر ناشی از کووید-۱۹ و در مقابل، تنوع کمتر در داخل خانه همراه بود. این ارتباط در چند ماه نخست همه گیری کووید-۱۹، معتبر بود اما در مراحل بعد و بعد از در دسترس بودن واکسن و دسترسی به دارو، ضعیف تر شد.
به صورت قابل توجهی، عواملی مانند پی اچ، با تاثیر بر توزیع میکروبی، بر شدت کووید-۱۹ تاثیر می گذارند. علاوه بر این، حتی بعد از در نظر گرفتن سایر متغیرهای بالقوه، یک رابطه علت و معلولی میان تنوع قارچی در فضای باز و مرگ و میر ناشی از کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲ پیدا شد.


نتایج نشان داد که حداقل چهار مورد از این قارچ ها، نقشی کلیدی در سرکوب کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲ دارند که عبارتند از "کپک سیاه"(Alternaria)، "افشانکچه"(Aspergillus)، "اپیکوکوم"(Epicoccum)، "یوروتلیوم"(Eurotium) و "توکسیکوکلادوسپوریوم"(Toxicocladosporium) و همینطور نوع جدیدی معروف به "Mycosphaerellaceae". بعضی از این قارچ ها، توزیع وابسته به هم دارند. ازاین رو، تشخیص دادن اثرات آنها بر هر شخص دشوار است. علاوه بر این، فراوانی نسبتا بالای سه نوع از این گونه ها در داخل و خارج از خانه، برای کاهش قابل توجه مرگ و میر ناشی از کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲ ضروریست.
یافته های این پژوهش، تصویر جدیدی را در مورد اثرات مفید هفت نوع قارچ در کاهش مرگ و میر ناشی از کووید-۱۹ نشان می دهند. باآنکه این گونه ها امکان دارد در بعضی شرایط، بیماری زا باشند اما امکان دارد در شرایط دیگری، اثرات مثبتی داشته باشند. علاوه بر این، گونه های مختلف میکروب های محیطی و بومی از یک نوع می توانند اثرات متفاوتی بر مبنای ژنتیک، سن و وضعیت ایمنی میزبان و سایر مواجهه های میکروبی داشته باشند.
تنوع قارچ های شناسایی شده، به شدت پیشبینی کننده است. علاوه بر این، تنوع قارچ ها به شدت با سرکوب مرگ و میر ناشی از کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲ در مناطقی با سکونت پایدار انسانی مرتبط بود. ازاین رو، این مشاهدات می توانند به صورت دقیق به پیشبینی مناطقی از آمریکا بپردازند که مرگ و میر ناشی از کووید-۱۹ در آنها سرکوب شده است.
میتوان استنباط کرد که قرار گرفتن در معرض سطوح بالای قارچ های فضای باز در محیط خانه، می تواند از افراد در مقابل نتایج کووید-۱۹ محافظت کند. اثرات مفید قارچ های محیطی امکان دارد فقط مختص کووید-۱۹ نباشد و برای محافظت در مقابل سایر بیماری های خود ایمنی هم مناسب باشد.
پژوهش های بیشتری باید در مورد نقش قارچ ها و تعاملات آنها با سیستم ایمنی میزبان انجام شوند. پیشرفت های اخیر در تعیین توالی و طبقه بندی قارچ های محیطی، تلاش در این حوزه را می افزایند و فایده نظارت زیستی را برای جلوگیری از همه گیری های آینده برجسته می کنند.



1400/10/01
22:10:26
5.0 / 5
466
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵
گوپا