احتمال برخورد بقایای موشک چین به زمین طی ساعات آینده

احتمال برخورد بقایای موشک چین به زمین طی ساعات آینده

بقایای سرگردان یک موشک بزرگ فضایی چینی احتمالاً امروز(30 ژوئیه/ 8 مرداد) روی زمین سقوط خواهد کرد، اما هیچ کس بطور دقیق نمی داند که چه زمانی و کجا به زمین می خورد.


به گزارش گوپا به نقل از ایسنا و به نقل از اسپیس، طبق آخرین پیش بینی پژوهشگران در یک شرکت هوافضای آمریکایی، بخش هسته ۲۵ تنی موشک لانگ مارچ ۵ب(Long March ۵B) حوالی ساعت ۱۲: ۱۵ ظهر به وقت منطقه زمانی شرقی(۲۰: ۴۵ به وقت ایران) وارد جو زمین می شود. این پیشران کمتر از یک هفته را در مدار زمین گذرانده و دومین ماژول ایستگاه فضایی تیانگونگ چین به نام ونتیان(Wentian) را در روز ۲۴ ژوئیه/ دوم مرداد با خود به مدار برده است.
ایستگاه فضایی تیانگونگ در نهایت از سه ماژول تشکیل خواهد شد. انتظار می رود چین سومین و آخرین ماژول را در پاییز امسال به فضا پرتاب کند.
بر اساس گزارش ها بخش اعظم بدنه این موشک در مدار می سوزد، اما تکه های بزرگ آن از این گذرگاه آتشین زمین جان سالم به در خواهند برد و احیانا ۵.۵ تن تا ۹.۹ تن آن به زمین می رسد.
بر اساس مدار آن، ما می دانیم که این بقایا جایی بین ۴۱ درجه عرض شمالی و ۴۱ درجه عرض جغرافیایی جنوبی پایین می آیند. بر طبق آخرین پیش بینی ها بنظر می رسد اروپا و بیشتر بخش های شمال آفریقا از مسیر آن خارج شده اند.
اما هم اکنون، باتوجه به دقیق نبودن پنجره زمانی ورود مجدد آن به جو، ارائه اطلاعات بیشتر دشوار است. بدنه این موشک با سرعتی در حدود ۱۷۰۰۰ مایل در ساعت(۲۷۴۰۰ کیلومتر در ساعت) به زمین نزدیک می شود، بدین سبب تنها یک تغییر یک ساعته در زمان پیش بینی شده برای ورود مجدد آن به جابه جایی ۱۷۰۰۰ مایلی محل برخورد منجر می شود.
جاناتان مک داول(Jonathan McDowell)، اخترفیزیکدان روز ۲۸ ژوئیه(ششم مرداد) در جریان بحثی در مورد سقوط بقایای موشک لانگ مارچ ۵ ب اظهار داشت: مسئله این است که چگالی اتمسفر بالایی زمین با گذر زمان تغییر می کند؛ در حقیقت در آنجا آب و هوا وجود دارد.
ببیشتر بخوانید؛
موشک چینی نخستین نیست و احتمالاً آخرین نیز نخواهد بود!
مک داول که در مرکز اخترفیزیک هاروارد-اسمیتسونیان مستقر است، اضافه کرد: این امر موجب می شود که پیش بینی دقیق نقطه ای از اتمسفر که موشک در آن ذوب شده، می شکند و در نهایت باردیگر وارد جو زمین می شود، نا ممکن شود.
علاوه بر آن این بخش از موشک مسیر صاف و قابل پیش بینی را در اتمسفر بالایی طی نمی نماید. این مساله کوشش برای پیش بینی را پیچیده تر می کند.
متیو شوپ(Matthew Shouppe)، مدیر ارشد فضای تجاری در شرکت ردیابی لئولابز مستقر در کالیفرنیا، در جریان بحث روز گذشته اظهار داشت که بدنه موشک به صورتی درحال غلتیدن است، به این معنا که بطور مداوم مقدار متفاوتی از نیروی کششی به آن وارد می شود و از آنجا که ما دقیقا نمی دانیم که این موشک چگونه می چرخد، نمی توانیم بطور دقیق آنرا مدل سازی نماییم.
وی اضافه کرد: با این وجود، ما می توانیم حدس های حدودا دقیقی درباره سقوط موشک انجام دهیم، اما فقط برمبنای جغرافیا. به عنوان مثال، احیانا هسته موشک لانگ مارچ ۵ ب به آب های زمین برخورد خواهد کرد، برای اینکه اقیانوس ها بیش از ۷۰٪ سطح زمین را پوشانده اند و حتی اگر بر زمین سقوط کند نیز بعید است که منجر به صدمات یا لطمه به زیرساخت ها شود، برای اینکه بیشتر مردم در مناطق بزرگ شهری بطور فشرده زندگی می کنند و بین این مناطق مایل ها فضای باز قرار دارد.
تد مولهاپت(Ted Muelhaupt)، مشاور مهندس ارشد این شرکت، در جریان بحث روز پنجشنبه گفت، در حقیقت، ۹۹.۵ درصد احتمال دارد که هیچ اتفاقی رخ ندهد. بدین سبب دلیلی برای وحشت وجود ندارد. اما مک داول، شوپ و مولهاپت همگی تاکید نمودند که برخوردهای آینده قابل اجتناب است.
از آن جا که سایر موشک های مداری علاقه ای به ایجاد چنین مشکلاتی ندارند. مراحل هسته بزرگ آنها اندکی بعد از بلند شدن به سمت اقیانوس یا مناطق خالی از سکنه هدایت می شود، یا در مورد پرتابگرهای فالکون ۹ و فالکون هوی اسپیس ایکس، برای فرود عمودی جهت استفاده مجدد فرود می آیند.
از آنجا که اغلب موشک های کنترل نشده در نزدیکی خط استوا پرتاب می شوند، بنظر می رسد شهرهای جنوبی زمین خطر بیشتری را متحمل می شوند. پژوهشگران می گویند که عرض جغرافیایی شامل جاکارتای اندونزی، داکای بنگلادش، مکزیکو سیتی مکزیک، بوگوتای کلمبیا و لاگوس نیجریه نسبت به شهرهای واشنگتن و نیویورک در آمریکا، پکن در چین و مسکو در روسیه به میزان سه برابر در معرض خطر بیشتری هستند.
این سومین باری است که این کشور تصمیم می گیرد فرود مرحله اول موشک "لانگ مارچ ۵ب"(Long March ۵B) را کنترل نکند و چین باردیگر بعد از سقوط های غیرقابل کنترل مشابه در سالهای ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱، تحت نظارت ردیاب های زباله فضایی قرار گرفته است.
طی چند روز گذشته زمان احتمالی دیگری در مورد برخورد این موشک با زمین با درصد خطای بالا انتشار یافته بود. با نزدیک تر شدن هر چه بیشتر موشک به زمین تخمین زمان و مکان برخورد آن دقیق تر و آسان تر خواهد بود و پژوهشگران حالا زمان دقیق تری ارائه کرده اند. با این وجود این زمان بندی نیز احتمال خطا دارد و طبق گفته ی پژوهشگران ورود موشک ممکنست از زمان اعلام شده پنج ساعت زودتر یا دیرتر رخ دهد.



1401/05/09
13:01:02
5.0 / 5
227
تگهای خبر: آینده , ساخت , سفر , شركت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳
گوپا