ابرسیاهچاله ای با شكل عجیب؛

بزرگترین دونات جهان هستی!

بزرگترین دونات جهان هستی!

گوپا: طرح یك اخترشناس هنرمند از یك سیاهچاله كلان جرم در مركز كهكشان M77 كه با گاز احاطه شده، یك ابرسیاهچاله به شكل یك ˮدوناتˮ را نشان داده است.


به گزارش گوپا به نقل از ایسنا و به نقل از گیزمگ، ابرسیاهچاله هایی كه در مركز كهكشان ها قرار دارند، هر چیزی را كه به اندازه كافی به آنها نزدیك شود، می بلعند، اما امكان دیدن این اتفاق در هسته آرام كهكشان راه شیری به ندرت فراهم می گردد.
در حال حاضر، ستاره شناسان كه از رصدخانه "ALMA" واقع در شیلی استفاده می نمایند، از یك ابرسیاهچاله بسیار فعال در مركز كهكشان مارپیچی M77، كه ظاهرا بزرگترین "دونات" هستی است، تصویربرداری كردند.
قلب كهكشان M77 همان چیزی است كه بعنوان هسته فعال "AGN" شناخته می شود، به این مفهوم كه گاز و ماده به صورت مداوم به سمت سیاهچاله مركزی مكیده می شوند و نور شدیدی ساطع می كنند.
این مناطق فعال در جهان می تواند به رمزگشایی اینكه چگونه كهكشان ها و ابرسیاهچاله ها در هسته هایشان در كنار یكدیگر توسعه می یابند، كمك نماید.


مركز كهكشان ما فارغ از منظره خیره كننده، خیلی فعال نیست، ازاین رو اخترشناسان باید برای یافتن سرنخ به كهكشان های دوردست بنگرند.
این گروه اخترشناسی كه از محققان رصدخانه ملی ژاپن، دانشگاه "سوكندای"(SOKENDAI) و دانشگاه "كاگوشیكما"(Kagoshima) تشكیل شده است، برای رصد هسته كهكشان M77 از "ALMA" استفاده كردند.
این تیم یك ساختار فشرده گازسوزی شبیه به یك پیراشكی غول پیكر دارد كه در اطراف سیاهچاله قرار دارد. ابرها نوری حدود 20 سال نوری را از مركز ساطع می كنند و در اطراف سیاهچاله در حال چرخش هستند.
وجود این ساختارهای چرخشی چند 10 سال قبل پیش بینی شده بود، اما طبق گفته های محققان، این نخستین بار است كه به صورت مستقیم مشاهده می گردد.
رزولوشن تصاویر ALMA بالاست و امكان مطالعه مستقیم روی خصوصیت های این ابرسیاهچاله را فراهم نموده است. محققان اظهار داشتند مهم است كه بر روی خطوط انتشار مولكولی خاص تمركز شود و انتشارهای مایكروویو از مولكول هیدروژن سیانید(HCN) و یون فرمولی (HCO +) تشخیص داده شده است.


از آنجایی كه این مولكول ها امواج مایكروویو را فقط در گازهای متراكم انتشار می دهند، راجع به چگالی این پیراشكی فضایی اطلاعات زیادی به محققان می دهد.
اما قصه طولانی تر است. محققان می گویند كه این گازها دقیقا متناسب با گرانش سیاهچاله نمی چرخند و در عوض درجه بالایی از حركت تصادف در آن وجود دارد. این امر نشان دهنده یك گذشته خشن است كه ممكن است در برخورد با یك كهكشان كوچكتر به وجود آمده باشد.
این تحقیق در مجله Astrophysical Journal انتشار یافته است.





1396/11/29
13:46:44
5.0 / 5
4615
تگهای خبر: دانشگاه , ساخت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳
گوپا