اولین جراحی قلب از طریق دور به واسطه یك ربات انجام شد
به گزارش گوپا یك پزشك هندی برای نخستین بار در دنیا عمل جراحی قلب را از فاصله ۳۲ كیلومتری با بیمار و با كمك یك ربات به انجام رساند.
به گزارش گوپا به نقل از ایسنا و به نقل از زد. دی نت، یك جراح در هند مجموعه ای از ۵ روش مداخله كرونری از طریق پوست(PCI) را بر روی بیمارانی انجام داد كه ۳۲ كیلومتر از او دور بودند. این رویداد نخستین جراحی قلب از طریق دور در دنیا است.
این جراحی روی بیمارانی انجام شد مبتلا به تصلب شرایین(آترواسكلروزیس) بودند، شرایطی كه رسوب چربی در رگ های خونی، جریان خون را محدود می كند.
تصلب شرایین یا سختاك سرخرگ ها یا آترواسكلروزیس(atherosclerosis) نام یك بیماری در رگ ها و نوعی آرتریواسكلروزیس است كه با رسوب لیپید و كلسترول كم چگال بر روی دیواره داخلی سرخ رگ های با قطر متوسط و بزرگ مشخص می گردد. نتیجه این فرایند تشكیل پلاك های فیبری-چربی(آتروما) بوده كه با افزایش سن رفته رفته ازدیاد می یابد و باعث تنگی رگ(استنوزیس) یا دیگر عواقب می گردد. تصلب شرایین یكی از علل عمده مرگ و میر در بزرگسالان در جوامع پیشرفته و هم كشورهای با میزان بالای استرس است.
در این جراحی منحصر به فرد از طریق دور از یك ربات به نام "CorPath GRX" استفاده شد كه تحت كنترل جراح، یك ابزار كوچك به نام استنت(یا اصطلاحا فنر) را برای باز كردن رگ های خونی به كار گرفت.
این ربات توسط شركتی به نام "كوریندوس"(Corindus) ساخته شده است و مقاله ای در مورد این روش در مجله EClinicalMedicine انتشار یافته است. این عمل جراحی بخشی از جنبش جدیدی به نام "تله مدیسن" یا طب از طریق دور است.
تله مدیسن پتانسیل پزشكی، رباتیك و ارتباطات را در هم می آمیزد تا متخصصان پزشكی بتوانند عمل های جراحی را از طریق دور و برای مردم مناطق دور افتاده انجام دهند. این زمینه بزودی می تواند خدمات درمانی را متمركز كند و به حل معضل كمبود پرستار و پزشك كمك نماید.
این جراحی ركورد شكن توسط دكتر "تجاس پاتل"(Tejas Patel) رئیس و مدیرعامل موسسه قلب و عروق مداخله ای Apex در احمدآباد گجرات هند و از یك ایستگاه مخصوص در محل كار وی انجام شد.
این ایستگاه از راه اینترنت پر سرعت به ربات متصل می شود. همینطور در اتاق عمل دوربین هایی وجود دارد كه به پاتل زوایه دید جامعی برای پیگیری جراحی می دهد.
"مارك تولند" رئیس و مدیر اجرایی شركت رباتیك كوریندوس در اطلاعیه ای اظهار داشت: جراحی های از طریق دور این امكان را دارند كه نحوه درمان را در حساس ترین زمان ها مانند حمله قلبی و سكته مغزی تغییر دهند. موفقیت در این كار راه را برای انجام جراحی های از طریق دور در سراسر جهان هموار می كند و ترویج آن نشانگر ماهیت متحول كننده ارتباطات از طریق دور است.
او در آخر اظهار داشت: در حالیكه جراحی رباتیك از طریق دور هنوز در مراحل اولیه توسعه قرار دارد، ما در راه پیشرفت دسترسی بیماران به مراقبت و درمان در عین كاهش زمان درمان آنها هستیم.
حوزه تله مدیسن یا طب از طریق دور چیز جدیدی نیست. مركز تحقیقات ایمز ناسا یكی از نخستین كلینیك های مجازی را در سال ۱۹۹۹ راه انداخت كه مراقبت های پزشكی از فضانوردان مقیم ایستگاه فضایی بین المللی را انجام می داد. ارتش آمریكا هم به منظور مراقبت و درمان سربازان زخمی شده در جبهه های نبرد دور افتاده، از طریق دور مبادرت به درمان آنها می كند.
در عین حال به تازگی بیماران در فرانسه نیازهای پزشكی خویش را در كابین های موسوم به تله هلث(Telehealth) برآورده می كنند و بحران ابولا هم سبب شده است كه دانشگاه ویرجینیا از طب راه دور استفاده نماید.
ازاین رو روشن است كه این حوزه ای است كه برای ماندن و رشد هر چه بیشتر پدید آمده است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب