چرا نوزادان اشك ندارند؟

چرا نوزادان اشك ندارند؟

گوپا: هنگامی كه به یك نوزاد در حال گریه كردن نگاه می كنید اشكی در چشمان وی جاری نمی گردد. اما علت این قضیه چیست؟


به گزارش گوپا به نقل از ایسنا و به نقل از لایوساینس، وقتی كه یك نوزاد به دنیا می آید صدای گریه او نشان دهنده سلامت اوست. گرچه گریه نوزادان برای برخی ناخوشایند است اما والدین هر نوزاد مدت كمی بعد از تولد به این صدا عادت می كنند اما یك نكته وجود دارد و آن این است كه گریه نوزادان با گریه كودكان كمی متفاوت می باشد و آن این است كه نوزادان هنگام گریه اشك نمی ریزند.
بگفته پژوهشگران اشك برای محافظت از چشم و مرطوب نگه داشتن چشم ها لازم است اما این نكته به دلایلی كه ذكر خواهد شد در نوزادان رخ نمی دهد.
"سیج تیمبرلین"(Sage Timberline) متخصص كودكان در دانشگاه كالیفرنیا اظهار داشت: وقتی با احساسات شدید مانند غم، عصبانیت یا حتی خوشبختی مواجه می شویم، گریه می نماییم. این استرس موقتی موجب ایجاد "پاسخ جنگ یا گریز" و موجب محافظت بیشتر از چشم می شود. این اشك ها همین طور می توانند به ترشح هورمون های محرك استرس كه امكان دارد در زمان های سخت به وجود آمده باشند، كمك كنند.
پاسخ جنگ و گریز(Fight-or-Flight Response) یك واكنش فیزیولوژیك است كه جانوران در پاسخ به ادراكاتشان نسبت به موقعیت های خطرناك، حمله و یا در اقدام برای نجات خود نشان می دهند. این واكنش نخستین بار توسط والتر برادفورد كانن توصیف شد. در نظریه او، جانداران نسبت به تهدیدات، با مجموعه ای از ترشحات در كل دستگاه عصبی سمپاتیك پاسخ می دهند كه این واكنش دلیل اصلی جنگ یا گریزشان می شود.
تیمبرلین در گفتگو با لایوساینس اظهار داشت: یكی از مزایای گریه این است كه انسان بعد از آن احساس آرامش می كند. در صورتیكه نوزاد با مجاری اشك متولد می شود اما این مجاری به اندازه كافی رشد نكرده اند كه اشك از آنها جاری شود. این مجاری به اندازه كافی اشك برای پوشاندن چشم و مرطوب نگه داشتن آن تولید می كنند، اما برای تشكیل قطره هایی كه موجب ریزش بر گونه می شوند كافی نیستند.
ایشان سپس اضافه كرد: بعد از سه یا چهار هفته از تولد، مجاری اشك آور نوزادان به اندازه كافی رشد می كنند تا بعد از گریه های طولانی اشك از چشمانشان بیاید. چشمان و پوست یك نوزاد تمایل به خشكی دارد بدین سبب مهم نیست كه هوا چه میزان گرم باشد برای اینكه در هر صورت نوزاد در هفته اول و دوم زندگی خود عرق نمی كند و علت این مساله آن است كه غدد عرقی آن نیز رشد نكرده اند.
انسانها دارای دو نوع غدد عرق به اسامی غده "اكرین"(eccrine) و غده "آپوكرین"(apocrine ) هستند كه هر دو در نوزادان حتی اگر هنوز تولید عرق نكرده باشند، ایجاد می شوند. غدد آپوكرین عرق را بوسیله فولیكول های مو ترشح می كنند، اما تا زمانی كه تغییرات هورمونی در دوران بلوغ رخ ندهد، فعال نمی شوند.
در صورتیكه عرق آپوكرین در ابتدا بی بو است، اما می تواند بودار شود. این عرق پر از آب و الكترولیت و همین طور استروئیدها، لیپیدها و پروتئین ها است و باكتری ها می توانند از آن برای تولید بو استفاده كنند.
غدد اكرین نوزاد در ماه چهارم حاملگی شكل می گیرند و ابتدا روی كف دست جنین و كف پا قرار می گیرند. تا ماه پنجم، غدد اكرین تقریباً كل بدن را تحت پوشش خود قرار می دهد بگفته تیمبرلین پس از به دنیا آمدن نوزاد، فعال ترین غدد اكرین، غدد روی پیشانی است و بعد از ان غدد عرق روی بالا تنه و اندام حركتی فعال می شوند.
از آنجائیكه نوزادان نمی توانند عرق كنند به پرستاران یا والدین خود تكیه می كنند تا خنك شوند.
وی در اختتام اضافه كرد: از آنجائیكه نوزادان عرق نمی كنند والدین باید بسیار مراقب آنها بوده و بر علائمی مانند پوسته پوسته شده پوست، تنفس سریع، بهانه گیری و كمتر تكان دادن دست و پا آنها نظارت كنند برای اینكه آنها می توانند نشانه ای از گرمازدگی كودكان و نگه داشتن آنها در محیط گرم باشد. در این مواقع لازم است والدین سریعا آنها را به محیطی خنك برده و تعداد لباس های كودك را كم كنند.




منبع:

1398/06/25
20:04:11
5.0 / 5
4147
تگهای خبر: باكتری , پوست , تولید , دانشگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
لینک دوستان گوپا
گوپا