تشخیص آسانتر اوتیسم و صرع با یك اسكنر نوین
گوپا: پژوهشگران بتازگی اسكنر مغز نوینی توسعه داده اند كه توسط آن می توانند آسان تر از قبل اختلال اوتیسم و بیماری صرع را در كودكان تشخیص دهند.
به گزارش گوپا به نقل از ایسنا و به نقل از دیلی میل، پژوهشگران بتازگی یك سیستم جدید اسكنر مغز همانند كلاه ایمنی دوچرخه سوای توسعه داده اند كه می تواند عملیات اسكن را در كودكان آسانتر و قابل اطمینان تر از قبل ممكن سازد. كلاه مذكور امكان حركت طبیعی را در حین اسكن فراهم می آورد. دانشمندان می گویند كه این یك گام مهم در جهت بهبود درك آنها از رشد مغز در دوران كودكی است.
فناوری های اسكن مغز، اطلاعات مفیدی در مورد عملكرد مغز ارائه می دهد، اما بیشتر اسكنرها برای بزرگسالان ساخته شده اند. علاوه بر تفاوت در اندازه سر، كودكان در طول اسكن بیشتر از بزرگسالان سر خودرا حركت میدهند كه این مساله می تواند بر كیفیت اسكن تأثیر منفی بگذارد.
در مقاله ای كه بتازگی در مجله" Nature Nature "منتشر شده است، پژوهشگران نشان می دهند كه چگونه آنها با استفاده از طراحی جدید كلاه ایمنی، فن آوری نوین "مگنتوانسفالوگرافی " را بهبود بخشیده اند.
مگنتوانسفالوگرافی (Magnetoencephalography) یك تكنیك تصویربرداری عصبی كاركردی برای نقشه برداری فعالیت های مغز با ثبت میدان های مغناطیسی تولید شده توسط جریان های الكتریكی، كه بطور طبیعی در مغز رخ می دهند، با استفاده از مغناطیس سنج های بسیار حساس است.
دانشمندان می گویند این اسكنر می تواند به بررسی رشد مغز و همین طور اختلالات عصبی-رشدی مانند اوتیسم و صرع كمك نماید. پژوهشگران سنسورهای سبك و كوچك را روی كلاه ایمنی تعبیه كرده اند كه می تواند حركت سر را شناسایی كند، بطوریكه كیفیت اسكن تحت تأثیر حركت سر بیمار قرار نمی گیرد. این امر به آنها امكان می دهد كه پاسخ مغز به لمس مادر را در كودكان خردسال دو و پنج ساله ثبت كنند.
برای نشان دادن این مساله كه این دستگاه می تواند با هر شكل و اندازه ای از سر سازگار باشد، دانشمندان "مركز تصویربرداری سر پیتر مانسفیلد" (Sir Peter Mansfield Imaging Centre) در دانشگاه ناتینگهام با همكاری پژوهشگران دانشگاه آكسفورد و كالج دانشگاهی لندن، فعالیت مغزی یك نوجوان در حال انجام بازی های ویدیویی و یك جوان ۲۴ ساله كه مشغول نواختن ساز یوكللی بود را ثبت كردند.
پروفسور "متیو بروكس" (Matthew Brookes) از دانشگاه ناتینگهام اظهار داشت: این مطالعه یك گام بسیار مهم در جهت شناسایی سریع اختلال اوتیسم و صرع در كودكان است. حالا هدف بعدی ما پیشرفته تر كردن قابلیت های این كلاه است.
منبع: گوپا
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب