كاهش تركیبات مضر تنباكو با روش جدید پژوهشگران

كاهش تركیبات مضر تنباكو با روش جدید پژوهشگران

به گزارش گوپا پژوهشگران آمریکایی در بررسی جدید خود، روشی عرضه کرده اند که در آزمایش ها توانست ترکیبات مضر تنباکو را کم کند.


به گزارش گوپا به نقل از ایسنا و به نقل از وبسایت رسمی دانشگاه ایالتی کارولینای شمالی، پژوهشگران در یک بررسی جدید، روشی را عرضه کرده اند که می تواند متابولیسم گیاه را تغییر دهد. این روش که روی گیاه تنباکو آزمایش شد، نشان داد که می تواند ترکیبات مضر شیمیایی همچون بعضی از مواد سرطان زا را کم کند. از یافته های این پژوهش میتوان برای بهبود فواید محصولات کشاورزی هم بهره برد.
"دی یو زی"(De-Yu Xie)، استاد زیست شناسی گیاهی و میکروبی "دانشگاه ایالتی کارولینای شمالی"(NCSU) و از پژوهشگران این پروژه اظهار داشت: خیلی از روش ها را میتوان برای کاهش موفقیت آمیز ترکیبات شیمیایی ویژه معروف به "آلکالوئید"(Alkaloid) در گیاهانی مانند تنباکو به کار برد اما پژوهشها نشان داده اند که بعضی از این روش ها می توانند در عین کاهش ترکیب مورد نظر، سایر ترکیبات مضر را بالا برند. روش ما، برخی از ترکیبات مضر مانند نیکوتین اعتیادآور، "ان-نیتروسونورنیکوتین"(N-Nitrosonornicotine) سرطان زا و سایر نمونه های "نیتروسامین "(Nitrosamine) مخصوص تنباکو را به صورت همزمان و بدون داشتن اثر مخرب بر گیاه کم کرد.
این روش، عوامل رونویسی و عناصر تنظیم کننده مانند ابزارهای مولکولی را به کار می گیرد. عناصر تنظیم کننده، بخش های کوتاه و غیر رمزگذار DNA هستند که رونویسی ژن های رمزگذار اطراف را کنترل می کنند. عوامل رونویسی، پروتئین هایی هستند که به واسطه اتصال به عناصر تنظیم کننده، به فعال یا غیرفعال شدن ژن ها کمک می کنند. فرضیه زی این بود که شاید این عوامل، ابزارهای مولکولی سودمندی در طراحی تنظیمات جدید برای مهندسی خصوصیت های جدید گیاهان باشند. به ویژه، دو عامل معروف به "PAP1" و "TT8"، در تنظیم بیوسنتز "آنتوسیانین ها"(Anthocyanins) تأثیر دارند که گروهی از ترکیبات خوراک دارو با خصوصیت های آنتی اکسیدانی هستند.
فرضیه بعدی زی این بود که شاید بتوان این پروتئین ها را بعنوان ابزارهای مولکولی برای کمک کردن به سرکوب سطح ترکیبات شیمیایی مضر مانند نیکوتین به کار گرفت.
زی اظهار داشت: PAP1، رنگدانه ها را تنظیم می کند؛ بنابراین گیاه تنباکو با ژن های بیش از حد بیان شده PAP1، قرمز رنگ است. ما به بررسی DNA گیاه پرداختیم و دریافتیم که تنباکو دارای عناصر تنظیم کننده PAP1 و TT8 در نزدیکی ژن های "JAZ" است که بیوسنتز نیکوتین را سرکوب می کنند. ما به صورت کلی، چهار ژن JAZ را یافتیم که در گیاه تنباکوی قرمز رنگ وجود دارند و PAP1 و TT8 در آنها بیش از حد بیان می شوند.
زی و همکارانش این فرضیه را با بررسی گیاه تنباکو در گلخانه و مزرعه آزمایش کردند و کاهش ترکیبات شیمیایی مضر و نیکوتین را در هر دو آزمایش نشان دادند.
زی باور دارد که این روش، قابلیت استفاده در سایر محصولات کشاورزی را دارد تا خصوصیت های سودمند و سالم آنها تقویت شود و به سالم تر شدن بعضی از غذاها کمک نماید.
این پژوهش، در "Journal of Advanced Research" به چاپ رسید.




منبع:

1400/04/23
11:42:09
5.0 / 5
943
تگهای خبر: آزمایش , دانشگاه , سایت , محصولات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۴
گوپا