پژوهشگران ژاپنی:

با کاهش مصرف غذای پرچرب از ریزش مو جلوگیری کنید

با کاهش مصرف غذای پرچرب از ریزش مو جلوگیری کنید

پژوهشگران ژاپنی در بررسی جدید خود دریافته اند که رژیم غذایی پرچرب و چاقی می تواند به نازک شدن مو و ریزش آن منجر شود.


به گزارش گوپا به نقل از ایسنا و به نقل از فلوریدا نیوز تایمز، این موضوع به خوبی مشخص شده که چاقی با بروز خیلی از بیماری های انسان مرتبط می باشد. بیماری های قلبی، دیابت و مشکلاتی از این دست در افراد چاق، بسیار شایع هستند. با این حال، هنوز کاملا معلوم نیست که چگونه وضعیت اندام های بدن به خاطر چاقی مزمن، رو به وخامت می رود. گروهی از پژوهشگران "دانشگاه پزشکی و دندانپزشکی توکیو"(TMDU) جهت بررسی تاثیر رژیم غذایی پرچرب یا چاقی ناشی از ژنتیک بر نازک شدن مو و ریزش آن، آزمایش هایی روی موش ها انجام داده اند. آنها در این آزمایش نشان داده اند که چاقی می تواند به واسطه القای سیگنال های ویژه التهابی، به از بین رفتن "سلول های بنیادی فولیکول مو"(HFSCs) منجر شود، از بازسازی فولیکول مو جلوگیری نماید و نهایتاً به ریزش مو بیانجامد.
سلول های بنیادی فولیکول مو بصورت خودکار همه چرخه های فولیکول مو را بازسازی می کنند. این قسمتی از فرآیندی است که امکان رشد مداوم را برای موها فراهم می آورد. با افزایش سن انسان، سلول های بنیادی فولیکول مو نمی توانند جای خودرا پر کنند؛ در نتیجه تعداد آنها کاسته می شود و موها نازک می شوند. افراد دارای اضافه وزن، در معرض خطر مبتلاشدن به "آلوپسی آندروژنیک" (androgenic alopecia) قرار می گیرند. اطلاعات کمی در مورد تاثیر چاقی بر نازک شدن موها، نحوه تاثیرگذاری و مکانیسم مولکولی آن وجود دارد. پژوهشگران در این پروژه، چندین مکانیسم را برای حل کردن این مشکلات شناسایی کرده اند.
"هیرونوبو موریناگا"(Hironobu Morinaga)، پژوهشگر ارشد این پروژه اظهار داشت: یک رژیم غذایی پرچرب با از بین بردن سلول های بنیادی فولیکول مو، به نازک شدن موها منجر می شود. بیان ژن سلول های بنیادی فولیکول مو، در موش ها مورد بررسی قرار گرفت. بررسی ها نشان داد که سلول های بنیادی فولیکول مو، سرنوشت "کراتینوسیت های"(Keratinocytes) روی سطح پوست یا کراتینوسیت هایی را که هنگام فعال شدن، "سبوم"(sebum) ترشح می کنند، تغییر می دهند. این موش ها، ریزش موی سریع تری را نشان دادند و فولیکول های موی آنها نیز کوچک تر بود.
سلول های بنیادی فولیکول مو بعد از رژیم غذایی پرچرب طی چهار روز متوالی، استرس اکسیداتیو بیشتری را نشان دادند.
"امی نیشیمورا"(Emi Nishimura)، از پژوهشگران این پروژه اظهار داشت: بیان ژن سلول های بنیادی فولیکول مو در موش هایی که رژیم غذایی پرچرب داشتند، فعال سازی سیگنال دهی سیتوکین التهابی در سلول های بنیادی فولیکول مو را نشان داد.
این پژوهش، جهت بررسی تغییرات سرنوشت سلول و اختلال عملکرد بافت که می تواند بعد از داشتن یک رژیم غذایی پرچرب یا چاقی ژنتیکی رخ دهد، جالب است و می تواند دریچه ای را به سمت پیشگیری و درمان در آینده باز کند.
این پژوهش، در مجله "Nature" به چاپ رسید.



1400/07/01
11:29:38
5.0 / 5
626
تگهای خبر: آزمایش , آینده , پوست , دانشگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۲
گوپا