دنباله دار لئونارد به نزدیک ترین فاصله به خورشید رسید

دنباله دار لئونارد به نزدیک ترین فاصله به خورشید رسید

به گزارش گوپا دنباله دار ˮلئوناردˮ یک سال بعد از کشف، حالا به نزدیک ترین فاصله خود از خورشید رسیده است.


به گزارش گوپا به نقل از ایسنا و به نقل از اسپیس، درخشان ترین دنباله دار در آسمان شب هم اکنون به نزدیک ترین فاصله خود از خورشید رسیده است و حتی اگر از این سفر جان سالم به در ببرد، این تنها باری خواهد بود که این دنباله دار، خورشید را از نزدیک می بیند.
این دنباله دار سرگردان یخی معروف به دنباله دار "لئونارد" در اواخر ماه دسامبر با نزدیک تر شدن به خورشید، به شکل غیرمنتظره ای درخشان تر شد. تماشاگران آسمان حتی این شانس را داشتند که این دنباله دار و سیاره زهره را در تاریخ ۱۷ دسامبر که "لئونارد" به نزدیک ترین فاصله از زهره رسید، آنها را در یک منظره ببینند.
دنباله دار "لئونارد" که با نام علمی "C/۲۰۲۱ A۱" هم شناخته می شود، در تاریخ ۳ ژانویه ۲۰۲۱ کشف شد و یک هدف عالی برای منجمان مبتدی است.
حضیض "لئونارد" یا رسیدن آن به نزدیکترین فاصله از خورشید در مدارش، دقایقی قبل در ساعت ۱: ۵۲ صبح به وقت منطقه زمانی شرقی(۱۰: ۲۲ به وقت ایران) رخ داد.
این دنباله دار در فاصله تقریباً ۹۰ میلیون کیلومتری از خورشید قرار گرفت که تقریباً نصف فاصله زمین تا خورشید است. "لئونارد" باید از نیروی گرانشی قدرتمند خورشید در آن فاصله همراه با بادهای خورشیدی جان سالم به در ببرد. بنابراین، مانند خیلی از دنباله دارهای دیگر که در نزدیکی خورشید حرکت می کنند، این خطر وجود دارد که "لئونارد" از هم بپاشد. اما طبق اعلام ناسا، حتی اگر دنباله دار از این سفر جان سالم به در ببرد، مسیر آن، آنرا به فضای میان ستاره ای پرتاب می کند و دیگر به منظومه شمسی برنمی گردد.
ناسا خاطرنشان می کند که "لئونارد" یک سفر ۴۰ هزار ساله را به سمت خورشید از خارج از منظومه شمسی انجام داده، اما این دنباله دار تنها یک سال پیش از رسیدن به نقطه حضیض خود کشف شد.
"گرگوری لئونارد" ستاره شناس کاشف این دنباله دار، متخصص ارشد تحقیقاتی در آزمایشگاه سیاره و قمر دانشگاه "آریزونا" است.
این دنباله دار دارای یک دُم سبز رنگ است، چونکه سنگ های یخی آن هرچه به خورشید نزدیک تر می شود، گرم می شوند و ابتدا غباری آبی رنگ، سپس زرد رنگ یا سفید رنگ و در نهایت سبز رنگ از خود ساطع می کنند.
وقتی دنباله آن به رنگ سبز درمی آید، به این مفهوم است که این دنباله دار به اندازه کافی گرم شده است و حاوی مقدار زیادی سیانید و کربن دیاتومیک است و احتمال تجزیه آن در بالاترین حد خود قرار دارد.
گفتنی است که اغلب دنباله دارها در تلسکوپ های آماتور خیلی کم نور هستند، اما دنباله دار "لئونارد" برای مدت کوتاهی در ماه دسامبر آسمان شب را روشن کرد. این دنباله دار هنگامی که برای نخستین بار مشاهده شد، خیلی کم نور بود و حدود ۱۶۰ هزار بار کم نورتر از کم نورترین ستاره هایی بود که با چشم غیر مسلح دیده می شوند.
دنباله دار "لئونارد" مداری هذلولی دارد، به این مفهوم که وقتی از خورشید بگذرد از منظومه شمسی به بیرون پرتاب می شود و دیگر هیچگاه از زمین دیده نمی گردد.
به قول ناسا، "لئونارد" دنباله داری است که به سرعت درحال حرکت است و سرعت آن ۲۵۴ هزار و ۳۹۹ کیلومتر در ساعت یا به عبارتی ۷۰.۶ کیلومتر در ثانیه است.
این دنباله دار حتی حساب توییتر هم برای خود دارد تا رصدگران بتوانند در مورد مکان آن به روز باشند.
روز شنبه ۱۱ دسامبر اعلام گردید که اتفاق عجیبی برای این دنباله دار درحال رخ دادن است و بر خلاف انتظار، امکان دارد درحال رفتن به سمت خورشید، کم نور شود و نرسیده به خورشید، متلاشی و محو شود که خب این اتفاق رخ نداد و "لئونارد" در نهایت به خورشید رسید.




منبع:

1400/10/15
09:43:28
5.0 / 5
429
تگهای خبر: آزمایش , تحقیق , دانشگاه , سفر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۱
گوپا