در یك مطالعه مطرح شد

احتمال بستری شدن مردان چاق در بیمارستان نسبت به زنان چاق بیشتر است

احتمال بستری شدن مردان چاق در بیمارستان نسبت به زنان چاق بیشتر است

به گزارش گوپا، مطالعه انجام شده در پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نشان داد که مردان چاق نسبت به زنان چاق، در حدود 27 درصد خطر بیشتری برای بستری شدن در بیمارستان داشتند.



به گزارش گوپا به نقل از ایسنا، چاقی به عنوان یک اختلال پیچیده، عاملی برای افزایش ریسک خیلی از بیماریهای مزمن، مرگ ومیر و افزایش هزینه های اقتصادی و اجتماعی در سرتاسر جهان است. شیوع این اختلال که تعدادی از آن به عنوان بیماری یاد می کنند، در سرتاسر جهان درحال افزایش بوده و کشور ما هم مستثنی از این قاعده نیست.

در ایران، یک مطالعه ملی در سال ۲۰۱۶ نشان داد که شیوع اضافه وزن/چاقی در میان بزرگسالان بالای ۱۸ سال در حدود ۵۹ درصد است که احیانا هم اکنون شیوع آن، بیش از این مقدار خواهد بود. از آنجا که اضافه وزن و چاقی با افزایش ریسک چندین بیماری همچون بیماریهای قلبی عروقی، دیابت و برخی سرطان ها مرتبط می باشد، منطقی است که فرض نماییم افراد دارای اضافه وزن و چاق در مقایسه با افراد با وزن طبیعی با احتمال بیشتری در معرض خطر بستری شدن در بیمارستان هستند.

دکتر فرزاد حدائق، رییس مرکز تحقیقات پیشگیری و درمان بیماریهای متابولیک پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دراین زمینه اظهار داشت: باتوجه به اینکه مطالعات اندکی در کشور اثر اضافه وزن/چاقی را بر تعداد کل بستری ها بررسی نموده اند، پژوهشی با بهره گیری از داده های مطالعه قند و لیپید تهران به عنوان گنجینه ای از اطلاعات با ۲۵ سال سابقه پیگیری جمعیت ۱۵ هزار نفری در شرق تهران، درباب ارتباط بین فاکتورهای چاقی همچون نمایه توده بدنی و دور کمر با بستری شدن به هر علت در بیمارستان در بین بزرگسالان انجام شد.

این استاد دانشگاه در ادامه توضیح داد: یافته های این تحقیق نشان داد که میزان کلی بستری شدن در بیمارستان به هر علت در حدود ۷۷ درصد در ۱۰۰۰ شخص-سال بود.

وی اضافه کرد: مردان چاق نسبت به زنان چاق، در حدود ۲۷ درصد خطر بیشتری برای بستری شدن در بیمارستان داشتند. در زنان، افزایش دور کمر با ۱۸ درصد خطر اضافی در بستری شدن در بیمارستان همراه بود.

به گفته این فوق تخصص غدد، نتایج این بررسی که می تواند نمایانگر جمعیت و وضعیت کلی کشور باشد، مؤید نظریه پیش فرض بود که احتمال بستری و ناتوانی در افراد چاق نسبت به سایر افراد بیشتر است. پس باتوجه به شیوع گسترده این معضل، برنامه های پیشگیری و مراقبت از افراد چاق باید در اصول برنامه ریزی سیاست گذاران حوزه بهداشتی لحاظ شود.




1402/05/01
10:33:36
5.0 / 5
250
تگهای خبر: تحقیق , دانشگاه , درمان , هزینه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۲
گوپا