ابداع یك نرم افزار جهت بررسی چشم حیوانات

ابداع یك نرم افزار جهت بررسی چشم حیوانات

به گزارش گوپا پژوهشگران استرالیایی و انگلیسی، یك چارچوب نرم افزاری جدید ابداع نموده اند كه می تواند به بررسی دقیق تر چشم حیوانات كمك نماید.


به گزارش گوپا به نقل از ایسنا و به نقل از فیز، پژوهشگران "دانشگاه كوئینزلند"(UQ) استرالیا و "دانشگاه اكستر"(University of Exeter) انگلستان، یك چارچوب نرم افزاری نوین ابداع نموده اند كه می تواند به انسان ها كمك نماید تا یك گام به سمت بررسی چشم حیوانات نزدیك تر شوند.
"سدریك ون دن برگ"(Cedric van den Berg)، دانشجوی مقطع دكتری علوم زیستی در دانشگاه كوئینزلند اظهار داشت: درك این مورد كه حیوانات واقعا چگونه جهان را می بینند، تابحال دشوار بوده است. سامانه دیداری خیلی از حیوانات، تفاوت قابل توجهی با سامانه دیداری انسان دارد؛ در نتیجه معلوم نیست كه این حیوانات چگونه اطلاعات دیداری را به دست می آورند یا الگوهای رنگی طبیعت را می بینند.
ما یك چارچوب نرم افزاری معروف به "تحلیل كمی الگوهای رنگی"(QCPA) ابداع كرده ایم كه مجموعه ای از روش های نوین پردازش دیجیتالی تصویر و ابزار تحلیلی كه برای این مورد طراحی شده اند، در بردارد. این ابزار می توانند توانایی ما را برای تحلیل اطلاعات پیچیده درون چشم حیوانات، تا اندازه قابل توجهی بهبود ببخشند.
دكتر "ژولیون تروسكیانكو"(Jolyon Troscianko)، استاد دانشگاه اكستر و از پژوهشگران این پروژه اظهار داشت: الگوهای رنگی، كلید درك موضوعات اساسی تكامل هستند و می توانند موضوعاتی مانند نحوه سیگنال دهی حیوانات برای یافتن یكدیگر و یا پنهان شدن از شكارچیان را مشخص كنند. ما برای سال ها می دانستیم كه درك بینایی حیوانات، به تركیب رنگ و اطلاعات الگوی آنها بستگی دارد اما روش های در دسترس بدون كمك پیشرفت های چارچوب نرم افزاری ما حدودا غیر ممكن بود.


این چارچوب را می توان حدودا در هر سكونتگاهی حتی زیر آب به كار برد. تروسكیانكو افزود: با كمك یك تلفن همراه ارزان قیمت كه تصاویر را ثبت می كند، می توان به بیشتر قابلیت های این چارچوب دست یافت.
ابداع و آزمایش این فناوری كه چهار سال به طول انجامید، یك پلت فرم تعاملی آنلاین را عرضه می دهد تا پژوهشگران، آموزگاران و دانش آموزان بتوانند از آموزش های لازم برای به كارگیری این ابزار استفاده كنند.
دكتر "كارن چنی"(Karen Cheney)، از پژوهشگران این پروژه اظهار داشت: از این چارچوب می توان در شرایط محیطی گوناگون و سامانه های دیداری متفاوت بهره برد.
وی ادامه داد: انعطاف پذیری این چارچوب، به پژوهشگران امكان می دهد تا الگوهای رنگ را در چشم موجوداتی مانند حشرات، پرندگان، ماهی ها و گیاهان گلدار بررسی نمایند. ما با كمك این نرم افزار می توانیم مرزهای بین درك سامانه دیداری انسان و حیوان را از بین ببریم.



1398/09/13
23:58:52
5.0 / 5
4279
تگهای خبر: آزمایش , دانشگاه , دیجیتال , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۵
گوپا