تبدیل هوا به آب با هواژل هوشمند

تبدیل هوا به آب با هواژل هوشمند

گوپا: پژوهشگران دانشگاه ملی سنگاپور موفق شدند با بهره گیری از یک هواژل هوشمند، هوا را به آب پاک و تمیز تبدیل کنند، در صورتیکه این هواژل نیازی به منبع تغذیه خارجی ندارد.


به گزارش گوپا به نقل از ایسنا و به نقل از آی ای، کمبود آب در سراسر زمین هر روزه بیشتر و بیشتر می شود و هم اکنون بیش از یک میلیارد نفر از کمبود آب پاک و آشامیدنی رنج می برند.
حالا پژوهشگران دانشگاه ملی سنگاپور(NUS) برای یافتن چاره ای برای این معضل به مبارزه برخاسته اند. این تیم ماده ای را به وجود آورده است که بدون اینکه از منابع انرژی خارجی استفاده نماید، آب را از هوا می کشد.
آب شیرین در سیاره زمین محدود است، بدین سبب پژوهشگران و دانشمندان به دنبال راه هایی برای تامین آب پاک و تمیز بیشتر برای ساکنان این سیاره هستند.
یکی از این روش ها استخراج آب از هوا است. این همان چیزی است که پژوهشگران دانشگاه ملی سنگاپور تصمیم گرفتند انجام دهند و به آن دست یافته اند.
این تیم نوعی هواژل فوق سبک ساخته اند که کمی شبیه اسفنج بنظر می رسد و به همان شکل کار می کند، اما برای بیرون کشیدن آبی که از هوای اطراف جذب می کند، نیازی به فشار دادن آن نیست. علاوه بر این، برای استخراج آب مورد نیاز به باتری نیازی ندارد.
پژوهشگران می گویند، یک کیلوگرم از این هواژل در یک روز مرطوب در سنگاپور، روزانه ۱۷ لیتر آب تولید می کند.
ترفند این روش در استفاده از پلیمرها است که مولکول های بلندی هستند که در هواژل جمع شده اند. این پلیمر دارای یک ساختار شیمیایی است که موجب جذب آب و همین طور دفع آن می شود. بنابراین، این هواژل هوشمند مولکول های آب را از هوا جذب می کند، آنها را به شکل مایع متراکم می کند و آب حاصل را بیرون می دهد.
علاوه بر این، هنگامی که نور آفتاب کافی باشد، این هواژل برای دفع آب سریع تر هم عمل می کند و ۹۵ درصد بخار آب درون هواژل را به آب مایع تبدیل می کند.
این تیم همین طور اطمینان داده است که آب تولید شده توسط این هواژل با استانداردهای سازمان بهداشت جهانی در مورد آب شرب مطابقت دارد.
پروفسور "هو گیم وی" از گروه برق و کامپیوتر دانشگاه ملی سنگاپور اظهار داشت: با توجه به این که آب اتمسفری بطور مداوم با چرخه هیدرولوژیکی جهانی باردیگر جایگزین می شود، اختراع ما یک چاره امیدوار کننده برای دستیابی به تولید آب شیرین پایدار در وضعیت مختلف آب و هوایی و با حداقل هزینه و مصرف انرژی ارائه می دهد.
این مطالعه در مجله Science Advances انتشار یافته است.




منبع:

1399/11/01
18:21:28
0.0 / 5
715
تگهای خبر: تولید , دانشگاه , دانشمند , ساخت
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳
گوپا