چگونه ویتامین ها كروناویروس را تحت تاثیر قرار می دهند

چگونه ویتامین ها كروناویروس را تحت تاثیر قرار می دهند

گوپا: پژوهشگران انگلیسی در پروژه جدیدی، به بررسی این مساله پرداختند که چگونه ویتامین ها بر کروناویروس اثر می گذارند.


به گزارش گوپا به نقل از ایسنا و به نقل از وب سایت رسمی دانشگاه بریستول، شواهد به دست آمده از تحقیقات نشان می دهند که ویتامین D و احیانا ویتامین های K و A ممکنست بر کووید-۱۹ غلبه کنند. پژوهشگران "دانشگاه بریستول"(University of Bristol) انگلستان در پروژه جدیدی، به بررسی این مساله پرداخته اند که این ویتامین ها و داروهای ضدویروسی دیگر چگونه کار می کنند. پژوهش آنها نشان میدهد که این ترکیبات و مکمل های غذایی می توانند به پروتئین های خوشه ای کروناویروس متصل شوند و عفونت ناشی از آنرا کاهش دهند. در مقابل، کلسترول ممکنست موجب افزایش عفونت شود و همین موضوع می تواند توضیح دهد که چرا داشتن کلسترول بالا، یک عامل خطر برای بیماری جدی در نظر گرفته می شود.
پژوهشگران دانشگاه "بریستول" بتازگی نشان داده اند که "اسید لینولئیک"(linoleic acid)، به قسمت خاصی از پروتئین خوشه ای کروناویروس متصل می شود و با این کار، آنرا از نظر عفونی قفل می کند. حالا این گروه پژوهشی، از روش های محاسباتی برای جستجوی سایر ترکیباتی که ممکنست همان اثر درمان های بالقوه را داشته باشند، بهره برده اند.
آنها امیدوارند با پیش گیری از باز شدن پروتئین خوشه ای برای تعامل با پروتئین انسانی "ACE2"، از آلودگی سلول های انسانی جلوگیری نمایند. طراحی، توسعه و آزمایش داروهای جدید ضد ویروسی، سالها زمان می برد. بدین سبب پژوهشگران، سوابق داروها و ویتامین های تایید شده برای شناسایی گزینه هایی که ممکنست به پروتئین خوشه ای کروناویروس متصل شوند، مورد بررسی قرار دادند.
پژوهشگران ابتدا با بهره گیری از شبیه سازی های محاسباتی، اثرات اسید لینولئیک را روی پروتئین خوشه ای بررسی کردند. شبیه سازی های بیشتر نشان داد که شاید دگزامتازون بتواند به پروتئین خوشه ای متصل شود و علاوه بر تحت تاثیر قرار دادن سیستم ایمنی بدن، به کاهش عفونت ویروسی کمک نماید.
پژوهشگران سپس بررسی هایی را انجام دادند تا ببینند که کدام ترکیبات، به محل اسیدهای چرب متصل می شوند. این کار، به شناسایی تعدادی از داروها کمک کرد که آزمایش ها نشان داده اند می توانند در مقابل ویروس فعال باشند. نتایج بررسی ها نشان می دهند که شاید این مکانیسمی باشد که داروها بواسطه آن از تکثیر ویروس پیشگیری می کنند. آنها این کار را با روش هایی مانند قفل کردن ساختار پروتئین خوشه ای به روش اسید لینولئیک انجام می دهند.
یافته های این پژوهش، چندین گزینه دارویی را در بین داروهای در دسترس و مکمل های غذایی نشان می دهند؛ همچون آن دسته از داروها که می توانند سرعت تکثیر کروناویروس را کاهش دهند. این داروها، توانایی اتصال به پروتئین خوشه ای کروناویروس را دارند و ممکنست به پیش گیری از ورود پروتئین به سلول کمک کنند.
همین طور این شبیه سازی ها پیش بینی کردند که ویتامین های محلول در چربی D، K و A با همان روش به پروتئین خوشه ای متصل می شوند و توانایی آلوده کردن سلول را از آن می گیرند.
دکتر "دبورا شومارک"(Deborah Shoemark)، از پژوهشگران این پروژه اظهار داشت: یافته های ما توضیح می دهند که چگونه تعدادی از ویتامین ها می توانند نقش مستقیم تری در مقابله با کووید-۱۹ داشته باشند.
وی ادامه داد: چاقی، یکی از عوامل اصلی خطر مبتلاشدن به کووید-۱۹ شدید می باشد. ویتامین D، محلول در چربی است و به تجمع در بافت چربی تمایل دارد. این مساله می تواند میزان ویتامین D موجود در افراد چاق را کم کند.
کشورهایی که تعدادی از این کمبودهای ویتامین در آنها بیشتر دیده می شود، طی دوره همه گیری، در وضعیت بدی بوده اند. پژوهش ما نشان میدهد که تعدادی از ویتامین های ضروری و اسیدهای چرب همچون اسید لینولئیک ممکنست در پیش گیری از تعامل پروتئین خوشه ای با ACE2 نقش داشته باشند. کمبود هر یک از آنها ممکنست انتقال عفونت را برای ویروس ساده تر کند.
سطح بالای کلسترول می تواند خطر مبتلاشدن به نوع شدید کووید-۱۹ را افزایش دهد. گزارش های در خصوص این مساله که پروتئین خوشه ای کروناویروس، به کلسترول متصل می شود، پژوهشگران را بر آن داشتند که امکان اتصال آنرا به محل اتصال اسیدهای چرب بررسی نمایند. شبیه سازی ها نشان می دهند که پاسخ مثبت است اما امکان دارد که این مساله بر ساختار قفل شده پروتئین خوشه ای اثر بی ثباتی بگذارد.
شومارک اظهار داشت: ما می دانیم که استفاده از استاتین های کاهش دهنده کلسترول، خطر مبتلاشدن به کووید-۱۹ شدید را می کاهد و به بهبودی مواردی منجر می شود که شدت کمتری دارند. نتایج ما نشان می دهند که شاید ویروس بواسطه تعامل مستقیم با پروتئین خوشه ای بتواند کلسترول را جدا کند تا به تراکم مورد نیاز برای ورود به سلول برسد.
پروفسور "آدریان مولهولند"(Adrian Mulholland)، از پژوهشگران این پروژه اظهار داشت: شبیه سازی های ما نشان می دهند که چگونه تعدادی از مولکول هایی که به محل اسید لینولئیک متصل می شوند، بر پویایی پروتئین خوشه ای اثر می گذارند. همین طور این تحقیقات نشان می دهند که داروها و ویتامین های فعال در مقابل ویروس ممکنست به همان روش کار کنند. هدف قرار دادن این قسمت ممکنست راهی برای ارائه داروهای ضد ویروسی جدید باشد. گام بعدی این پژوهش، بررسی اثر مکمل های غذایی و آزمایش تکثیر ویروس در سلول ها باشد.




منبع:

1399/11/13
14:42:47
0.0 / 5
274
تگهای خبر: آزمایش , تحقیق , دانشگاه , ساخت
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴
گوپا