بسیج علمی تسهیل گر در راه ایده تا تجاری سازی
به گزارش گوپا، رییس سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری اظهار داشت: بسیج علمی، پژوهشی و فناوری وظیفه بسیج کردن و هم رسانی ظرفیت ها را بر عهده دارد و نقش تسهیل گری در راه ایده تا تجاری سازی را ایفا می کند.
به گزارش گوپا به نقل از سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری؛ روح اله رضوی نژاد در نمایشگاه اینوتکس به حضور جوانان و پژوهشگران، نوآوران و فناوران در این رویداد که در پارک علم و فناوری پردیس درحال برگزاری است اشاره کرده و اظهار داشت: در این نمایشگاه شاهد حضور شبکه پاسخ و شبکه حل مساله، شبکه کارفرمایان و بسترهایی که به نوآوران ارائه خدمات می کنند هستیم. سازمان بسیج علمی پژوهشی و فناوری نیز همانگونه که از نامش پیداست، وظیفه بسیج کردن ظرفیت ها و هم رسانی این ظرفیت ها را بر عهده دارد.
وی اضافه کرد: بسیج علمی، پژوهشی و فناوری طرحی تحت عنوان طرح نهضت و خیزش جدید علمی را در دستور کار قرار داده است و در این جهت سه ماموریت جدی دارد: یکی شبکه سازی و گفتمان سازی جریان سازی و امیدآفرینی، در کنار آن حوزه دوم که از جنس تقویت بنیه و تربیت کادر تراز است را دنبال می کند و سومین حوزه ماموریتی از جنس تولید دانش و فناوری است.
رئیس سازمان بسیج علمی تاکید کرد: ما رقیب یک مجموعه در شبکه پاسخ یا شبکه پشتیبان یا شبکه صاحب مسئله نیستیم. ما وظیفه این را داریم که صاحب ایده را از ایده تا تجاری سازی، هم رسانی و کمک نماییم و ظرفیت ها را در کنار شبکه پشتیبان و در کنار شبکه صاحب مسئله بسیج نماییم. امیدواریم نمایشگاه هایی مانند این نمایشگاه و بسیج کنندگی و هم رسانی بتواند اثرگذار باشد و به ایجاد کامل این زیست بوم و تقویت زیست بوم حوزه نوآوری و فناوری کمک نماید.
رضوی نژاد با اشاره به عملکرد این سازمان در سال قبل اضافه کرد: کوشیدیم در سال قبل به ۱۰۱۸ شرکت شناسنامه دار که وابسته به بسیج علمی بودند، در فضای بسیج کنندگی و هم رسانی کمک نماییم و در این بین، ۳۹۲ شرکت توفیق یافتند از تسهیلات تبصره ای که در بسیج سازندگی است یا تسهیلاتی که از کانال شرکت پیشگامان تحت عنوان طرح ملی تا ثریا فراهم شده، بهره گیرند و بسیج علمی، پژوهشی و فناوری به تجاری سازی محصول این شرکتها کمک کرده است و این در سال قبل محقق شده است.
این استاد دانشگاه در ادامه اظهار داشت: امیدواریم امسال هسته های فناوری که ذیل طرح باقرالعلوم مقابل السلام هستند و شرکت های فنی را دنبال می کنند و ایجاد شرکت های دانش بنیان حوزه فنی و واحدهای فناوری حوزه فنی را هدف قرار داده اند، به جمع این شرکتها اضافه شوند و به عنوان شرکت های جدید شروع به کار کنند.
رضوی نژاد همین طور اضافه کرد: در عرصه صنایع خلاق، طرح امام صادق مقابل السلام را داریم که کاربست علوم انسانی در بحث نوآوری های اجتماعی و حوزه های نرم و فرهنگی را دنبال می کند. شرکتها و صنایع خلاق آنجا شکل می گیرند و می توانند آن حمایت ها را دریافت نمایند.
وی درباره ی میزان حمایت ها توضیح داد: در طرح باقرالعلوم مقابل السلام در سال قبل موفق شدیم بالاتر از پانصد هسته رشدی را حمایت نماییم. در طرح امام صادق مقابل السلام که در شش ماهه دوم شروع شد، حدود دویست هسته رشدی به ما مراجعه کردند که خیلی از آنها در پروسه اصلاح و داوری هستند و حدود سی هسته در پروسه رشد و حمایت قرار گرفته اند.
رئیس سازمان بسیج علمی درباب زیرساخت های توسعه نیز اظهار داشت: مراکز رشد علوم انسانی را در بالاتر از هجده استان راه اندازی کرده ایم که کار هسته سازی را انجام می دهند. امیدواریم امسال عدد قله ای روی طرح امام صادق مقابل السلام داشته باشیم. چون این طرح بطور ویژه کاربست حوزه علوم انسانی را دنبال می کند و پشتوانه تمدنی ما در عرصه علوم انسانی و همچنین آرمان انقلاب اسلامی و تمدن نوین اسلامی را پیگیری می کند. این طرح اهمیت زیادی دارد و امیدواریم امسال حمایت قابل توجهی در این طرح داشته باشیم.
رضوی نژاد در بخش پایانی سخنان خود درباب راه های ارتباط فناوران و نوآوران و پژوهشگران و دانشجویان با سازمان بسیج علمی گفت: راه ارتباطی فعلی ما بوسیله معاونین علمی بسیج در استان هاست و بوسیله سپاه های استانی است. همچنین بیش از ۲۸۰ مرکز رشد فنی و ۱۸ مرکز رشد علوم انسانی و خانه خلاق در استانها حضور دارند که علاقمندان می توانند به این مراکز مراجعه نمایند.
وی اضافه کرد: البته درحال طراحی سامانه ای تحت عنوان سامانه «سدرا » هستیم. این سامانه مقرر است سکویی باشد برای به هم رسانی ها، تا هر فردی در هر نقطه ای از کشور عزیزمان بتواند آن هم رسانی و بسیج کنندگی را تجربه کرده و خدمات را از دل همین سامانه دریافت کند.
منبع: گوپا
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب