بهینه سازی انرژی با هوش مصنوعی در ۳ماه آینده میزان پیشرفت شبکه اطلاعات
به گزارش گوپا، معاون سیاست گذاری و برنامه ریزی توسعه فاوا و اقتصاد دیجیتال وزارت ارتباطات اظهار داشت: پروژه هوشمندسازی انرژی درسه ماه آتی خروجی مشخصی خواهد داشت.
به گزارش گوپا به نقل از مهر، احسان چیت ساز معاون سیاست گذاری و برنامه ریزی توسعه فاوا و اقتصاد دیجیتال وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در برنامه صف اول ضمن اشاره به اقدامات و برنامه های اقتصاد دیجیتال در دولت چهاردهم اظهار داشت: اقتصاد دیجیتال به بخشی از اقتصاد گفته می شود که به شکل مستقیم یا غیر مستقیم غالباً توسط فناوری های دیجیتال عملا به ارزش افزوده اقتصاد اضافه می کند در واقع این مفهوم در برگیرنده هسته اقتصاد دیجیتال است که به آن زیرساخت های ارتباطی و کاربران حوزه ارتباطی بر می گردد و یک لایه دوم دارد این لایه دوم بیشتر روی پلت فرم های دیجیتال است و تمرکز لایه سوم بیشتر بر نفوذ دیجیتال به صنایع سنتی کشورها است و میتوان گفت اقتصاد دیجیتال در این سه لایه شکل پیدا می کند.
وی ادامه داد: در سال ۲۰۲۴ اندازه اقتصاد دیجیتال به شکل متوسط در جهان یک چیزی نزدیک ۱۵ درصد از تولید ناخالص ملی جهان را پوشش می دهد یک چیزی نزدیک ۱۶ تریلیون دلار و نشان داده است که سهم این بسیار بزرگ است و کشورهایی که توانستند با سرعت بیشتری در هسته اقتصاد دیجیتال سرمایه گذاری کنند توانستند مزیت رقابتی های بین المللی را از آن خودشان کنند.
چیت ساز افزود: حقیقت اینست که مکانیسم های اندازه گیری و روش های مختلف نتایج مختلفی در آن عدد اقتصاد دیجیتال دارد حالا اگر بخواهیم عدد خودمان را بدانیم شاید برای شما جالب توجه باشد که ما یک چیزی نزدیک ۴ و ۹ دهم، ۹۲ صدم درصد از اقتصادمان را اقتصاد دیجیتال از آن خودش کرده است. همینطور ما مقرر است که طی برنامه هفتم به عدد ۱۰ درصد اقتصاد ملی دست یابیم.
چیت ساز اظهار داشت: نرخ رشد اقتصاد یک قسمت زیادی روی دوش ظرفیت داده دنبال می شود یعنی در واقع اگر ما بخواهیم یک زیست بوم مبتنی بر هوش مصنوعی برای رشد اقتصاد دیجیتال داشته باشیم باید پیش از آن داده ارزش گذاری شده باشد و داخل بازارگاه های داده قابل تبادل باشد، وی افزود: مساله دیگر پیش از آن وجود دارد این که این اقتصاد دیجیتال به واسطه خصوصیت های خاصی که دارد می تواند نتایج انحصار پلت فرم ها را داشته باشد و بواسطه این نتایج انحصار پلت فرم ها داده در کشورهای مختلف به گونه های مختلف تنظیم گری می شود، کشورهایی مثل چین می روند بسمت این که این داده را یک دارایی عمومی بداند و مثلا کشورهایی مثل آمریکا سیاستهای متفاوتی را دنبال می کند و جنس تنظیم گری حداقلی را می رود بسمت آن که شکل بدهد یک مناطقی مثل اتحادیه اروپا هم می رود بسمت این که قانون جی دی پی آر را از آن استفاده نماید که یک حکمرانی خیلی سفت و سختی در داده دارد. چیت ساز به الزامات اقتصاد دیبجیتال اشاره نمود و اظهار داشت: بخش اول الزامات در ارتباط با زیرساخت های دیجیتال است که این زیرساخت های دیجیتال شامل پهن باند است، سرعت آن است، پایداری، کیفیت، اینترنت فایو جی و فور جی است، مراکز داده و زیرساخت های ابری است که باید در زیرساخت های حوزه اقتصاد دیجیتال داشته باشیم و می دانید سیاست کشورها با همدیگر متفاوت می باشد یک کشوری مثل چین آمده در کمتر از دو سال بیشتر از یک و نیم میلیون آنتن فایو جی را در کشور توسعه داده، امری که ما عملا در کشور برای ما امکان نداشته، و این به این علت است که با عنایت به سرکوب تعرفه ای که در سه سال قبل شکل پیدا کرده در حوزه قیمت گذاری خدمات اپراتورها، اپراتورها سرمایه گذاری در این عرصه برایشان با یک نرخ بازده داخلی مطلوب نمی باشد.
وی افزود: تقریبا سه سال است در هسته اقتصاد دیجیتال سرمایه گذاری بزرگی انجام ندادیم، پیامد آن اینست که منابع بخش رفته از این بخش خارج شده، چرا؟ نرخ بازده جذابی را ایجاد نمی کرده است و زمانیکه نرخ بازده داخلی کاهش پیدا بکند و برود حتی سمت اعداد منفی قرار بگیرد یعنی سرمایه گذاری در قسمت غیرقابل توجیه است پس ریالی سمت این سمت نمی آید که بتواند هسته را رشد بدهد، همچون اقداماتی که در وزارت ارتباطات مدنظر است اینست که ما بتوانیم هر چه سریع تر زیرساخت های حوزه فایو جی را توسعه بدهیم و بتوانیم به سرعت مطلوب دست یابیم. چیت ساز اضافه کرد: همچون فعالیتهایی که در مجموعه وزارت ارتباطات دارد صورت می گیرد اینست که اول از تمام سرمایه گذاری در قسمت جذاب بشود یعنی ما جایی که با نرخ های بازده منفی مواجه هستیم را آنها را ببریم بسمت نرخ های بازده جذاب که سرمایه بیاید بسمت بخش جلب بشود، این کاری است که در پایدار سازی همه بخش ها داریم انجام می دهیم از شبکه ملی اطلاعات گرفته تا حوزه فضا، تا بخش توسعه زیرساخت های فناوری اطلاعات و ارتباطات؛ پس از اینکه این را پایدار می نماییم رفتیم بسمت اینکه، چون سرمایه گذاری در این بخش اغلب دلاری است و بواسطه این که سرمایه گذاری ها در هسته بویژه در حوزه فایو جی دلاری است، باید بتواند ریسک سرمایه گذاری ارزی را پوشش بدهد ما ابزارهای پوشش ریسک را عملا به دنبال آن هستیم، صندوق های پروژه ریالی را در قسمت هم اکنون داریم شکل می دهیم که بتواند هسته اقتصاد دیجیتال را به شکل ریالی تأمین کند و پس از آن طرف منابع ارزی خودش را با همکاری بانک مرکزی رشد بدهد.
وی خاطرنشان کرد: صندوق تضمین را داریم در مجموعه وزارت ارتباطات دنبال می نماییم که بتواند پروژه های بزرگ بخش را تضمین کند و نرخ تأمین سرمایه را برای بخش کاهش بدهد در واقع بانک سرمایه گذاری بخش را عملا در دستور کار وزارت ارتباطات داریم که دارد با سرعت دنبال می شود که این بخش شکل پیدا کند و همینطور صندوق پروژه همچون برنامه هایی است که ما در این هسته اقتصاد دیجیتال بویژه در حوزه زیرساخت دیجیتال داریم.
چیت ساز اضافه کرد: شبکه ملی اطلاعات هدف سوم وزارت ارتباطات است، با جدیت دنبال می شود و بحث خدمات های کاربردی جز اولویت های ارتباطات است. هم اکنون در واقع ما یک درصد پیشرفت نزدیک ۶۹ و نیم درصد شبکه توسعه می یابد و سال جاری با تشکیل قطب های مراکزداده درسه منطقه کشور شبکه ملی اطلاعات رشد بهتری می کند، مرکز داده مشهد، فولادشهر اصفهان و قطب مرکز داده تهران با محوریت فرودگاه پیام بزودی زیر بار می رود توسط سه تا اپراتور مختلف. در تیرماه فراخوان حق بهره برداری های طویل مدت پارک فناوری اطلاعات در منطقه فولاد شهر اصفهان اعلام می شود و شرکتهای بخش خصوصی برای توسعه این بخش دراین فراخوان شرکت نمایند.
وی ادامه داد: ناترازی یک قسمت ناشی از تولید است ما اغلب کشورهای جهان گرفتار این چالش ناترازی انرژی هستند ولی مساله اینست که چطور به شکل هوشمند این ناترازی را مدیریت می کنند. همیشه بحث تولید جدید نیست که این مساله را حل کند، این که چطور بتوانیم با استفاده از ابزارهای هوشمند این ناترازی را مدیریت نماییم این مساله است، سازمان فناوری اطلاعات همچون مأموریت های کلیدی همچون برنامه مقام وزارت و تأکید مقام های عالی وزارت محول شده است اینست که بحث هوشمندسازی و بهره روی مصرف انرژی را دنبال کنند و ما یک درتمام پروژه ها تمام پیشبینی هایی که برای توسعه زیرساخت داریم و همزمان تأمین نیرو را به شکل یکپارچه در مطالعات امکان سنجی مدنظر قرار می دهیم و بحث هوشمندسازی مصرف انرژی در کشور توسط سازمان فناوری اطلاعات دنبال می نماییم و یکی از ارکان وزارت اطلاعات است که تلاش می نماییم از راه کاربست ابزارهای هوش مصنوعی بتوانیم پیشنهادهای مشخصی داشته باشیم برای بهینه سازی مصرف انرژی است. این پروژه که یک قسمت جدیش دنبال شده است و امیدواریم درسه ماه آینده خروجی مشخصی ازآن داشته باشیم.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب