تلسكوپ هابل شاهد انفجار یك ستاره بوده است

تلسكوپ هابل شاهد انفجار یك ستاره بوده است

به گزارش گوپا دانشمندان ˮانجمن سلطنتی اخترشناسان بریتانیاˮ با کمک تلسکوپ فضایی هابل ناسا بررسی نموده اند که چگونه یک ستاره در مرحله نهایی خود به ابرنواختر تبدیل می شود.


به گزارش گوپا به نقل از ایسنا و به نقل از تک تایمز، مشاهده یک ستاره در مرحله انتهایی آن برای دانشمندان بخصوص برای ستاره شناسان که مرتباً با تلسکوپ سر و کار دارند کاری آرامش بخش است.
حال محققان یک انفجار طبیعی را از راه تلسکوپ فضایی هابل تشخیص داده اند و نکات جالبی را در مورد یک ستاره کشف کردند که واقعاً جذاب بود.
سی ان ان در اینباره نوشت: یک لایه هیدروژن همان چیزی است که یک ستاره زرد غول پیکر را در جهان تشکیل می دهد. در حالیکه این دانش مشترک است اما کارشناسان معتقدند که این مولفه بعنوان یک جز مهم برای فضای گرم داخلی ستاره عمل می کند.
این ابرنواختر توسط دانشمندان به نام "۲۰۱۹yvr "نامگذاری شده است. محققان بعد از بررسی های بسیار دریافته اند که این جرم آسمانی هنگام تبدیل شدن به ابرنواختر هیچ هیدروژنی ندارد که این مورد کارشناسان را غافلگیر کرده است.
با این وجود این یافته ها در مورد این اجرام ستاره ای سبب شده است که آنها به دنبال پاسخ دیگری باشند که امکان دارد پاسخ این معمای نجومی باشد. "چارلز کیلپاتریک"، نویسنده اصلی تحقیق در اینباره اظهار داشت که آنها قبلاً چنین اتفاقی را درک نکرده اند.
کیلپاتریک اظهار داشت: اگر ستاره ای بدون هیدروژن منفجر شود، باید بسیار آبی باشد به معنای دیگر بسیار گرم باشد. تقریباً غیر ممکن است که یک ستاره بدون داشتن هیدروژن در لایه خارجی آن اینقدر خنک باشد.
جهت بررسی این ابرنواختر محققان به مقایسه آن با سایر ستاره ها پرداختند و به این نتیجه رسیدند که برای وقوع یک ابرنواختر ستاره باید دارای ترکیب هیدروژن باشد.
در گام بعد دانشمندان با استفاده از کاتالوگ تلسکوپ فضایی هابل یک تصویر قدیمی از ستاره در حال انفجار را شناسایی نمودند که در ارتباط با چند سال پیش از انفجار آن در فضای وسیع بود.
آنها همینطور دریافتند که یک ابر هیدروژنی در نزدیکی با محل انفجار ستاره با جرم ستاره ارتباط برقرار کرده است. با این کار محققان نظریه ای را مطرح کرده اند که می تواند به رمز و راز موجود در مورد پرونده جداگانه ابرنواختر پاسخ دهد.
آنها همینطور دریافتند که یک ابر هیدروژنی در همان نزدیکی با جرم ستاره ای از مکانی که منفجر شده است ارتباط متقابل داشته است.
کیلپاتریک اظهار داشت که آنها حدس زده اند که بعضی از ستاره ها قبل از تبدیل شدن به ابرنواختر فرایندهایی مانند مرگ را تحمل می کنند. این یافته ها نشان داد که پیش از انفجار اصلی چند انفجار دیگر هم رخ داده اند.
در این صورت این امر به از دست دادن قابل توجهی از جرم ستاره منجر گردیده است که این مورد توضیح می دهد که چرا به نظر می آید هیدروژن از ستاره خارج می شود. به قول محققان این تخلیه مداوم احتمالاً برای دهه ها ادامه داشته است.
نخستین نظریه در ارتباط با کمبود هیدروژن در بدن ستاره هنگام انفجار بود. نظریه دیگری که کارشناسان مطرح نمودند هم امکان وجود یک ستاره در نزدیکی است که لایه خارجی هیدروژن را پیش از انتشار از بین می برد.
هم اکنون این نظریه ها تحت بررسی و مشاهده کامل قرار می گیرند تا در آینده ستاره شناسان بتوانند آنچه واقعاً پیش از پدیده ابرنواختر اتفاق افتاده است را ثابت کنند.




منبع:

1400/02/19
15:21:30
5.0 / 5
913
تگهای خبر: آینده , تحقیق , دانشمند , محققان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳
گوپا