با تولید دانش بنیان ها محقق شد؛

ترمیم سریع تر بافت های صدمه دیده به کمک پانسمان کلاژن

ترمیم سریع تر بافت های صدمه دیده به کمک پانسمان کلاژن

به گزارش گوپا، متخصصان یک شرکت دانش بنیان فعال در حوزه تجهیزات پزشکی موفق شدند با تولید پانسمان ماتریکس کلاژن که شباهت ساختاری زیادی به بافت پوست دارد، ترمیم زخم های بیماران را سرعت ببخشند.



به گزارش گوپا به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، بیشتر از شش میلیون بیمار در سطح کشور با زخم و عوارض آن دست و پنجه نرم می کنند. ترمیم سریع این عارضه بدون ایجاد سایر مشکلات همچون عفونت، یک مبحث مهم و راهبردی است که در این جهت محصولات محدودی با پیشرفتگی بالا توسط بعضی از کشورها ساخته شده اند که به طور عمده با هزینه های بالا و محدودیت ها به کشور وارد می شوند؛ اما متخصصان یک شرکت دانش بنیان با عنایت به این نیاز و با بهره گیری از فناوری بومی، در راه تولید پانسمان های پیشرفته ای گام برداشته اند که فرایند درمان و ترمیم زخم را تسهیل و تسریع می کند.
محمود قفقازی، مدیر عامل شرکت دانش بنیان تریتا با اشاره به فعالیت این شرکت دانش بنیان در حوزه محصولات پیشرفته ترمیم زخم اظهار داشت: این شرکت دانش بنیان با شناخت خلأها و نیازهای کشور، بعد از هشت سال پژوهش و تحقیق به فناوری های پیشرفته ای در زمینه طراحی و تولید محصولات پیشرفته درمان زخم دست یافته است.
وی با اشاره به تولید پانسمان ماتریکس کلاژن طبادرم، اظهار داشت: این پانسمان پیشرفته با ساختار شبیه پوست انسان، به وسیله زیست پلیمرهای به کار رفته در ساختار پانسمان از قبیل کلاژن و مدیریت رطوبت، منجر به تسریع روند درمان زخم می شود.
این فعال فناور، با اشاره به اینکه نوآوری منحصر به فرد طراحی و تجاری سازی شده است، افزود: پانسمان ماتریکس کلاژن طبادرم با تکیه به روزآمدترین دستاوردهای علمی جهان در مقایسه با روش‎های معمول، درمانی کارآمد، سریع و مقرون به صرفه را برای بیماران به ارمغان می آورد. به‎کارگیری پلیمرهای طبیعی زیست تخریب پذیر و زیست سازگار با شباهت به ماتریکس خارج سلولی از راه تحریک و القای روند بهبود زخم، گامی بزرگ در در ترمیم بافت آسیب‎دیده محسوب می شود.
کمک به درمان زخم های مقاوم
مدیرعامل شرکت دانش بنیان تریتا بیان نمود: فرمولاسیون خاص طبادرم مزایایی فراتر از یک پانسمان هیدروژل را فراهم می آورد که از مهم ترین این دستاوردها میتوان به تحریک تولید پروتئین در ماتریکس خارج سلولی و تسریع اپیتلیزاسیون، تسهیل دبریدمان اتولیتیک، مدیریت اگزودای زخم، افزایش رگ زایی در بافت صدمه دیده و رطوبت رسانی به سطح زخم اشاره نمود.
قفقازی با اشاره به کاربردهای گسترده و نیاز مبرم حوزه سلامت به این محصول دانش بنیان اظهار داشت: در موضع زخم به سبب از میان رفتن سد دفاعی پوست و هم چنین حضور سایتوکایین های التهابی، بافت آسیب‎دیده و بافت های عمقی بسیار تحریک‎پذیر و حساس بوده در نتیجه استفاده از مواد اولیه ای که بالاترین کیفیت و حداقل تحریک پوستی و آلرژی را تضمین کنند و هیچ‎گونه صدمه ای به بافت‎های عمقی وارد نکنند، یک اصل اساسی شمرده می شود. برای دستیابی به این مهم، بعد از بررسی تعداد زیادی از گزینه ها و انجام آزمایشات مختلف، محصولات تریتا را بر پایه زیست‎پلیمرها تولید کردیم که سازگاری بسیار بالایی با بدن انسان دارند و از بروز حساسیت و واکنش های پوستی ممانعت می شود.
وی اضافه کرد: استفاده از فناوری بافت برای تولید ساختارهای شبیه پوست انسان علاوه بر حضور بیوپلیمرهای بیواکتیو سبب شده است که سرعت ترمیم زخم بسیار بالا رفته، زخم های که قابلیت درمان آنها ناممکن باشد با بهره گیری از محصولات تریتا درمان آنها ممکن می شود.
قفقازی همینطور به بعضی از مزایای استفاده از این نوع پانسمان اشاره نمود و اضافه کرد: از مهم ترین این خصوصیت ها میتوان به تحریک تولید پروتئین در ماتریکس خارج سلولی و تسریع اپیتلیزاسیون، تسهیل دبریدمان اتولیتیک، مدیریت اگزودای زخم، افزایش رگ زایی در بافت صدمه دیده، رطوبت رسانی به سطح زخم و اثرات آنتی میکروبیال اشاره نمود.
وی با اشاره به جامعه آماری بیشتر از شش میلیون نفری مبتلایان به زخم در ایران اشاره نمود و اظهار داشت: بیشتر از ۹۳ درصد سهم تأمین پانسمان های پیشرفته ترمیم زخم در ایران از راه واردات تأمین می شود که مبلغی معادل ۵۵ میلیون دلار در سال است. قابل توجه است که زخم‎های ناشی از جراحی در این محاسبات لحاظ نشده است و با در نظر گرفتن آمار حداقل ۴ میلیون جراحی در سال، آن چه مشخص است میزان احتیاج به پانسمان های پیشرفته در این بخش هم بسیار بالا ‎است.
قفقازی با اشاره به اشتغال بوجود آمده توسط این شرکت دانش بنیان اظهار داشت: ظرفیت موجود اشتغال هم اکنون به صورت مستقیم ۷۰ نفر و به صورت غیر مستقیم ۵۰۰ نفر است.


منبع:

1402/12/15
15:24:48
5.0 / 5
215
تگهای خبر: آزمایش , پوست , تحقیق , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵
گوپا