تامین قدرت ایمپلنت های پزشكی با استفاده از مارماهی الكتریكی

تامین قدرت ایمپلنت های پزشكی با استفاده از مارماهی الكتریكی

گوپا: پژوهشگران آلمانی و آمریكایی در همكاری اخیر خود توانستند با الهام از مارماهی، یك منبع تامین قدرت برای باتری ایمپلنت های پزشكی تولید كنند.


به گزارش گوپا به نقل از ایسنا و به نقل از مدگجت، باتری های امروزی، محدودیت های بسیاری دارند كه استفاده از آنها را در بدن برای تامین قدرت ابزار پزشكی، به چالش می كشد.

شارژ دوباره این باتری های سخت كه معمولا از مواد سمی تولید شده در هنگام قرار گرفتن در بدن، دشوار است و طول عمر آنها به اندازه ای است كه نیاز به تعویض دارند.

پژوهشگران "دانشگاه فرایبورگ" (University of Fribourg) آلمان و"دانشگاه میشیگان" (University of Michigan) و "دانشگاه كالیفرنیا سن دیگو" (University of California San Diego) در آمریكا، با همكاری یكدیگر و با الهام از مارماهی، یك منبع قدرت الكتریكی ابداع نموده اند كه در بدن باقی خواهد ماند و نیاز به استفاده از باتری ها را برطرف خواهد نمود.

در یك مارماهی الكتریكی، سلول های موسوم به "الكتروسایت" (electrocytes)، برای تولید صدها ولت جریان الكتریكی به كار گرفته می شوند.

هر كدام از این الكتروسایت ها، با جذب یون های سدیم و آزادسازی یون های پتاسیم، ولتاژ بسیار كمی را تولید می كنند، اما هنگامی كه هزاران عدد از آنها به صورت همزمان، تنظیم و به كار انداخته شوند، نتیجه خارق العاده است.



گروه پژوهشگران، این طرح ابتدایی را اصل قرار داد و واحدهای كوچك شبه سلول هیدروژل خودشان را ساختند كه به تولید جریان الكتریكی ناشی از تفاوت در غلظت نمك منجر می گردد.

در یك سمت از هر كدام از این واحدها، آب نمك و در سمت دیگر، آب تازه قرار دارد و این دو بخش، با یك غشای یونی از هم جدا می شوند.

بسیاری از این واحدهای تولیدكننده جریان با استفاده از پرینتر سه بعدی با ترتیبی رشته مانند به هم پیوسته اند.

برای تولید جریان الكتریكی به صورت یكجا، این مارماهی از مغز استفاده می نماید، اما شبیه سازی این بخش در آزمایشگاه غیرممكن است. در عوض، این گروه پژوهشی، ابزار خویش را طوری ساخت كه قابل تا شدن باشد؛ ازاین رو هنگام تا شدن این ابزار، اتصالات درهمان زمانی تولید می شوند كه جریان تولید شده را آزاد می كنند.

نتیجه این است كه تا 110 ولتاژ می تواند به صورت یكجا تولید شود كه بسیار چشمگیر است و امكان دارد برای قدرت بخشیدن به انواع ایمپلنت های قلب كافی باشد.




1396/12/01
16:43:54
5.0 / 5
4598
تگهای خبر: تولید , دانشگاه , ساخت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵
گوپا