با جذب بالای آب؛
ماده گرافنی برای جذب رطوبت كفش ها ابداع شد
گوپا: محققان با كمك گرافن ماده ای ساخته اند كه ۲ برابر ژل های سیلیكایی قابلیت جذب رطوبت دارد و می توان آن را در كفش و دستگاه های الكترونیكی به كار برد.
به گزارش گوپا به نقل از نیواطلس، كیسه های كوچك حاوی ژل سیلیكا كه در همه چیز از جعبه های كفش گرفته تا بسته بندی های مختلف به كار می روند، عاملی مهم در جلوگیری از رشد قارچ و گسترش رطوبت هستند.
اكنون دانشمندان ماده ای ساخته اند كه می تواند ۲ برابر ژل های سیلیكایی رطوبت جذب نماید و به كارگیری آن در كفی كفش ها سبب می شود، پاپوش مذكور تازه و نو بماند. البته این یكی از كاربردهای آن است.
دانشمندان دانشگاه نیوساوث ولز در استرالیا این ماده را با به كارگیری نوعی گرافن (به نام اكسید گرافن) ساخته اند كه شامل اتم های كربن، اكسیژن و هیدروژن است. این ماده از طریق فراوری گرافیت (مدل سه بعدی گرافن) ساخته می گردد.
با این روش ماده ای لایه لایه با رویه لمینیتی به وجود آمد كه قابلیت های خارق العاده جذب دارد. از این ماده قبلا برای تولید غشایی استفاده می شد كه نمك را از آب دریا جدا یا آب را از مواد رادیواكتیویته پاكسازی می كند.
محققان دانشگاهی برای درك بهتر قابلیت جذب این ماده آزمایش هایی انجام دادند. آنها متوجه شدند این ماده می تواند ۰.۵۸ گرم آب به ازای هر گرم اكسید گرافن جذب نماید. همینطور آنها متوجه شدند با تغییر فضای بین هر لایه از اكسید گرافن آنها می توانند میزان قابلیت جذب رطوبت را تغییر دهند.
گفته شده است می توان از ماده مذكور در دستگاه های الكترونیكی، دستگاه های تهویه هوا، كفش و بسته بندی های مختلف بهره برد.
ار آنجا كه این ماده رطوبت را در دمای پایین تر از مواد خشك كننده فعلی خارج می كند، می توان آن را خشك و دوباره بهره برد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب