ترمیم صخره های مرجانی با گول زدن ماهی ها!

ترمیم صخره های مرجانی با گول زدن ماهی ها!

به گزارش گوپا محققان قصد دارند از تعبیه بلندگو زیر دریا برای فریب دادن ماهی ها به منظور نشستن آنها رو مرجان های صدمه دیده استفاده كنند، چون كه این كار باعث ترمیم صدمه مرجان ها می شود.


به گزارش گوپا به نقل از ایسنا و به نقل از گیزمگ، بلندگوهای زیر آب می توانند با پخش صدای صخره های مرجانی سالم كه برای ماهی های جوان جذاب هستند، برای احیای مرجان های صدمه دیده مورد استفاده قرار گیرند.
یك آزمایش با استفاده از این شیوه در شمال سد بزرگ مرجانی استرالیا انجام شد كه در اثر تغییر اقلیم و آب و هوا به دست انسان در دهه های اخیر گرفتار صدمه شده است.
سد بزرگ مرجانی(Great Barrier Reef) به مجموعه بسیار بزرگی از آبسنگ های مرجانی گفته می شود كه در شرق كشور استرالیا و در اقیانوس آرام قرار گرفته اند. این سد یا دیواره بزرگ مرجانی بزرگترین مجموعه صخره های مرجانی در دنیا به شمار می آید. سد بزرگ مرجانی از جاذبه های گردشگری استرالیا و یكی از نمادهای كوئینزلند به شمار می آید.
مرجان های سالم زندگی پر جنب و جوش و متنوعی دارند. یكی از این فعالیت ها، منتشر كردن صدا به آبهای اطراف است. در مقابل، مرجان های تخریب شده ساكت و آرام هستند و این می تواند یك مشكل اساسی در ادامه مبارزه برای بقا برای آنها باشد.
مرجان ها برای حفظ سلامت اكوسیستم به جذب جمعیت متنوع ماهی ها متكی هستند. ماهی ها با انجام طیف وسیعی از كارها روی مرجان ها نظیر تمیز كردن آنها و پاكسازی قسمت های صدمه دیده و مرده از صخره ها، به مرجان ها كمك می كنند تا فضا برای رشد مرجان های جدید فراهم گردد.
خیلی از ماهی ها در سنین جوانی به سمت مرجان ها حركت می كنند و تصور می شود هنگام تصمیم گیری برای محل استقرار به نشانه های حسی توجه می كنند و كمتر به مرجان های ساكت جذب می شوند، چون كه نشانگر ضعف سلامتی مرجان است.
یك مطالعه جدید كه توسط یك تیم بین المللی از دانشمندان انجام شده، نشان داده است كه با پخش صدای مرجان های سالم توسط بلندگوهای زیر آب امكان دارد ماهی های جوان به نشستن روی صخره های صدمه دیده تشویق شوند.
"تیم گوردون" نویسنده اصلی این مطالعه از دانشگاه اكستر(Exeter) بریتانیا می گوید: ماهی ها برای صخره های مرجانی بسیار مهم هستند تا بعنوان یك اكوسیستم سالم عمل كنند. افزایش جمعیت ماهی ها از این طریق می تواند به شروع فرآیندهای بازیابی طبیعی كمك نماید و خساراتی را كه در خیلی از صخره های مرجانی در سراسر جهان مشاهده می نماییم، جبران سازد.
این آزمایش ۴۰ روزه از اكتبر تا دسامبر ۲۰۱۷ یعنی دوره ای از سال كه طی آن ماهی های جوان به صورت طبیعی به خانه های مرجانی جدید خود مهاجرت می كنند، انجام شد.
مشاهدات انجام شده در سایت های مرجانی صدمه دیده كه مجهز به بلندگو شده بودند، با مواردی كه بعنوان گروه كنترل، فاقد بلندگو بودند، مقایسه شدند و مشاهده شد بلندگوها جواب داده اند و توانسته اند ماهی ها را گول بزنند تا سبب ترمیم مرجان های صدمه دیده شوند، در حالیكه مرجان های گروه كنترل همچنان صدمه دیده باقی مانده بودند.
طبق گفته این گروه، بلندگوها در سایت های مرجانی، صداهای صخره های سالم را پخش كردند و محققان شاهد ورود دو برابری ماهی ها نسبت به سایت های كنترل بودند. نكته مهم اینكه در مناطقی كه از این روش استفاده شد، ۵۰ درصد تنوع بیشتری در گونه های جذب شده ماهی ها مشاهده شد.
نویسندگان این تحقیق جدید اخطار می دهند كه صرفاً تشویق ماهی ها به استقرار در مناطق مرجانی صدمه دیده برای احیای كامل آنها كافی نخواهد بود. با این وجود این روش نویدبخش نشان داده است و می تواند یك سلاح موثر در مبارزه با از بین رفتن زیستگاه اقیانوس باشد.
این مطالعه در مجله Nature Communications انتشار یافته است.



1398/09/10
21:09:34
5.0 / 5
4393
تگهای خبر: آزمایش , آینده , تحقیق , دانشگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳
گوپا