در گزارش گوپا اعلام شد:

آخرین آمار صادرات شركتهای دانش بنیان

آخرین آمار صادرات شركتهای دانش بنیان

به گزارش گوپا معاون دفتر توسعه كسب وكار بین الملل معاونت علمی درمورد میزان صادرات شركتهای دانش بنیان اظهار داشت: شركتهای دانش بنیان حوزه دارو و تجهیزات پزشكی از نظر ارزش دلاری بیشترین سهم را در صادرات داشته اند.



مسعود حافظی در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد صادرات محصولات شركت های دانش بنیان طی سالهای اخیر و تبیین جایگاه دفتر توسعه كسب و كار اظهار داشت: شركتهای دانش بنیان می توانند برای بسط فناوری هایشان در امتداد صادرات محصولاتشان از تسهیلات معاونت علمی و فناوری بهره مند شوند.
وی اضافه كرد: مركز تعاملات بین الملل علم و فناوری معاونت علمی كه بازوی صادراتی معاونت علمی شمرده می شود هم برای تحقق این مهم به سراغ شركت هایی می رود كه می توانند صادرات خوبی داشته باشند؛ این مركز در حد توان خود تسهیلات صادرات شركتهای دانش بنیان را فراهم می آورد و تا حد امكان موانع موجود صادراتی را از جلوی پای آنها بر می دارد.
معاون دفتر توسعه كسب و كار بین الملل معاونت علمی و فناوری با اعلان اینكه دو نوع آمار صادرات رسمی و غیر رسمی برای محصولات شركتهای دانش بنیان منظور می شود، اظهار داشت: عمدتاً شركتهای فناور در حوزه فناوری اطلاعات و تولیدكننده محتوا كه محصول محور نیستند و صادرات و واردات ارز آنها در گمرك ثبت نمی گردد جز آن دسته ای حساب می شوند كه نمی توانیم آماری از فروش آنها داشته باشیم؛ ضمن اینكه برخی از این شركتها به علل تحریمی و ضوابطی كه در كشور وجود دارد به صورت غیر رسمی فعالیت می نمایند و فروش خارجی خویش را ریالی انجام می دهند.
وی افزود: بعنوان مثال، خریدار خارجی با پرداخت ریالی و ترخیص با كارت غیر متفرقه بازرگانی از یك شركت دانش بنیان ایرانی كالایی خریداری می كند كه این مساله قابل رصد و كنترل ما نیست.
رشد صادراتی شركت های دانش بنیان طی ۴ سال
حافظی با اشاره به آمار صادرات محصولات دانش بنیان طی ۴ سال گذشته اظهار داشت: از سال ۹۴ تابحال از میان ۵۰۰۰ هزار شركت دانش بنیانِ تأییدِ صلاحیت شده، ۴۱۵ شركت دانش بنیان طی این سال ها دارای ركورد صادرات رسمی هستند كه برخی از آنان از رشد صادراتی مطلوبی برخوردار بوده است. برداشت ما بر این است كه تعداد شركت های صادراتی دانش بنیان حداقل دوبرابر تعداد موجود است، یعنی طی این سال ها نزدیك به ۸۰۰ شركت دانش بنیان، صادرات رسمی و غیر رسمی داشته اند.
معاون دفتر توسعه كسب و كار بین الملل معاونت علمی با اشاره به میزان صادرات شركتهای دانش بنیان طی سالی كه گذشت (سال ۹۸) عنوان كرد: بر مبنای آخرین آمار می توان گفت عدد صادرات سال ۹۸ عددی معادل حدود ۴۰۰ میلیون دلار توسط ۲۵۰ شركت دانش بنیان بوده است.
بیشترین سهم صادرات در حوزه دارو
وی با اشاره به حوزه ای كه بیشترین صادرات را بر مبنای ارزش دلاری در سال ۹۸ داشته است اظهار داشت: «دارو و تجهیزات پزشكی (شامل داروهای شیمیایی، داروهای نانو، زیست فناوری)»، «مواد پیشرفته، پلیمر، مواد و رزین شیمیایی»، «ماشین آلات و تجهیزات صنعتی» از حوزه هایی بوده اند كه به ترتیب بیشترین صادرات را در این سال به خود اختصاص داده اند.
كشورهای مخاطب محصولات شركتهای دانش بنیان
حافظی با اشاره به كشورهای هدف صادرات محصولات دانش بنیان در سال ۹۸ اظهار داشت: كشورهای همسایه ایران در منطقه و كشورهای آسیای میانه همچون كشورهای مخاطب محصولات شركتهای دانش بنیان ایران بوده اند؛ كشورهای عراق، افغانستان، پاكستان و كشورهای حوزه خلیج فارس بازار اصلی صادراتی بوده اند؛ البته به صورت محدود هم به افریقا و اروپا محصولات دانش بنیان صادر گردیده است.
وی اشاره كرد: البته ما در معاونت علمی و فناوری الزامی برای یكپارچه كردن آمار رسمی و غیر رسمی نداریم بلكه تمام هدف این است كه كمك نماییم این شركتها محصولات خویش را صادر كنند حتی در این راستا تسهیلات و سرویس هایی به آنها عرضه می شود.
به گفته حافظی، خدمات عرضه شده معمولاً از جنس تقویت توان صادراتی شركتهای دانش بنیان است؛ هم اكنون نزدیك به ۴ هزار خدمت توانمند سازی و توسعه بازار به ۲۵۰۰ شركت عرضه شده است كه اگر حمایتهای صندوق نوآوری و شكوفایی هم به آن اضافه شود، عدد قابل توجهی خواهد شد.

1399/01/10
14:02:50
5.0 / 5
3098
تگهای خبر: بازار , تولید , خدمات , شركت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۴
گوپا