گردشی به دور ششمین ماه بزرگ زحل

گردشی به دور ششمین ماه بزرگ زحل

به گزارش گوپا مجموعه تصاویر فروسرخ از ˮانسلادوسˮ ماه زحل با استفاده از یك مجموعه داده كامل از فضاپیمای ˮكاسینیˮ بوجود آمده است و جزئیات جدیدی از سطح این قمر را نشان داده است.


به گزارش گوپا به نقل از ایسنا، آژانس فضایی اروپا به تازگی در صفحه کاربری خود در اینستاگرام تصاویری زیبا از ششمین ماه زحل به نام انسلادوس منتشر نموده است. کاسینی از سال ۲۰۰۴ تا ۲۰۱۷ به دور زحل و قمرهایش می چرخید. این مأموریت سه سال پیش در همین روزها، زمانی که فضاپیما عمدا در جو سیاره قرار گرفت، به پایان رسید. با این حال، کشف های جدید همچنان با در دست داشتن داده های فضاپیمای مذکور در حال انجام می باشد.
در طول این مأموریت، کاسینی ۱۴۷ بار به دور انسلادوس پرواز کرد و از این میان ۲۳ برخورد نزدیک با این قمر یخی داشت.


طیف سنج نقشه برداری بصری و مادون قرمز(VIMS) فضاپیمای کاسینی داده هایی را جمع آوری کرد که می تواند به دانشمندان در فهمیدن اطلاعاتی درباره دما و ترکیب سطح این قمر کمک نماید و همینطور از اطلاعات این داده ها برای تعیین اندازه و بلورینگی دانه های یخ این قمر استفاده می شود.
تصاویر تمام رنگی با ترکیب کانال های قرمز، سبز و آبی از تصویربردار طیف سنج نقشه برداری بصری و مادون قرمز و همپوشانی این تصاویر روی موزاییکی که با استفاده از زیر سیستم علوم تصویربرداری (Imaging Science Subsystem) در کاسینی توسط محققان دیگری ایجاد شده، بوجود آمده است.


دانشمندان با استفاده از تصحیح نورسنجی، جزئیات جدیدی از سطح این ماه را فاش کردند. انسلادوس دارای سطحی تقریباً متشکل از یخ(آب خالص) است که این مورد قمر مذکور را بسیار بازتابنده می کند اما میزان روشنایی مشاهده شده به خصوصیات ماده روی سطح قمر، شکل سطح و زاویه دید بستگی دارد. تصحیح این تغییرات برای نشان دادن تفاوت در ترکیب و حالت فیزیکی سطح ضروری بود.
با استفاده از تصحیح نورسنجی، دانشمندان توانستند تغییرات طیفی متناسب با رنگ های مختلف تصاویر را کشف کنند. این موارد بخصوص در ناحیه ای با چهار گسل تکتونیکی بزرگ معروف به نام نوارهای ببری (Tiger Stripes) در قطب جنوب این قمر مورد توجه قرار گرفته است.


تصویر قطب جنوب قمر مذکور همینطور مرز مشخصی بین نواحی که دارای رنگ قرمز روشن و آبی هستند، نشان داده است. رنگ قرمز که در تصویر اول دیده می شود احتمالاً به علت یخ های آب شیرین است که اخیراً در معرض دید قرار گرفته است.
مرورگر شما از ویدئو پشتیبانی نمی نماید.
فایل آنرا از اینجا دانلود کنید: video/mp4

1399/06/30
22:01:57
5.0 / 5
1858
تگهای خبر: دانشمند , سیستم , محققان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۲
لینک دوستان گوپا
گوپا